Home [njuz] Podrška Filipu Vukši u novoj akciji „Sa birokratijom na ti“

Podrška Filipu Vukši u novoj akciji „Sa birokratijom na ti“

47
0

Akcija i najava portala „Šalternativa“: Petak 12. oktobar 2012. Ulaz u Pionirski park (preko puta Narodne Skupštine) od 18:00 h

Filip Vukša nastavlja sa svojim aktivnostima „popravljanja“ Beograda i prijavljivanja svega što građanima i građankama smeta. Akciju kontrole drvoreda i podnošenje prijava nadležnima, Filip Vukša i nefomalna grupa „Aktivni Beograđani i Beograđanke“ će uz podršku sugrađana/ki, započeti u Pionirskom parku.

Veliki broj ulica u Beogradu nema zasađena stabla na mestima koja su za to predviđena. Cilj akcije „Sa birokratijom na ti“ u kojoj će građani/e šetati gradom, beležiti nedostajuća stabla a zatim podneti prijave nadležnim institucijama, jeste da pokaže da se aktivizmom i ličnom inicijativom stvari ipak mogu menjati na bolje. Akcija se nastavlja i u subotu 13. oktobra, mesto okupljanja je isti ulaz u Pionirski park, od 11:00 pre podne. Ovo je ujedno i prva promotivna akcija najave internet portala „Šalternativa“ koji će uskoro početi sa radom.

Gradske institucije i birokratija nisu i ne smeju biti nedodirljive i nesavladive. To su ustanove i procedure koje treba da služe svim građanima i građankama podjednako. Sa njima ćemo „na ti“ i to uz pomoć „Šalternativa“ veb sajta.