Home [njuz] JAVNI ČAS FIZIČKOG VASPITANJA ZA GINISA

JAVNI ČAS FIZIČKOG VASPITANJA ZA GINISA

62
0

Najmasovniji javni čas fizičkog vaspitanja će 11. oktobra biti organizovan istovremeno u više od 80 škola u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine ­ Srbija (IFMSA­ Serbia) će organizacijom ovog velikog događaja pokušati da obori Ginisov rekord u broju đaka koji će istovremeno učestvovati u času fizičkog vaspitanja.

Državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin vežbaće zajedno sa đacima OŠ „Stevan Sinđelić“ iz Beograda. Javni čas predstavlja najmasovniji simultani događaj u kojem učestvuju đaci i nastavnici, koji će u zakazano vreme izaći u što većem broju u školsko dvorište i održati čas fizičkog vaspitanja, kako bi se skrenula pažnja javnosti i medija na važnost fizičke aktivnosti, posebno kod dece i mladih u Srbiji.

Ova akcija deo je edukativne kampanje pod nazivom „Pronađi meru“, čiji je cilj da informiše i edukuje što veći broj mladih ljudi o pravilnim i izbalansiranim životnim navikama. Svi zainteresovani je mogu pratiti na Fejsbuk stranici facebook.com/pronadjimeru.

“Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – Srbija“ sprovodi omladinski akciju “Pronađi Meru i postigni Ginisov rekord!” uz pomoć Građanskih inicijativa kao Resurs centra za Beogradski okrug – u okviru programa MLADI SU ZAKON kog Ministarstvo omladine i sporta sprovodi uspešno već treću godinu za redom u 25 okruga Srbije.

Do sada je u okviru ovog programa finansirano više od 400 omladinskih projekata u ukupnom iznosu većem od 32 miliona dinara, dok je više od 600 udruženja prošlo obuku iz oblasti pisanja projekata.

Partneri akcije „Pronađi meru“ su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Savez za školski sport Srbije.