Home [konkursi] „Novi Lideri” – Ideja. Inicijativa. Inspiracija.

„Novi Lideri” – Ideja. Inicijativa. Inspiracija.

40
0

Od 1. do 16. Oktobra 2012. godine, biće otvorene prijave za Konferenciju Novih Lidera na sajtu projekta „Novi Lideri“. Projekat „Novi Lideri”, realizuje se već sedmu godinu za redom od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC. Pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Realizacija projekta se sastoji iz dva dela: Lead Up-a i same Konferencije Novih Lidera. Lead Up je događaj koji prethodi Konferenciji i koji će se održati 13. oktobra u tri grada Srbije istovremeno – u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Cilj Lead Up-a je okupljanje mladih aktivista iz različitih delova Srbije, koji su zainteresovani da čuju lidere iz svoje lokalne zajednice. Takođe, biće organizovana i panel diskusija kako bi se odgovorilo na temu “Liderstvo u Srbiji – Da li mladi u izazovima vide prilike ili probleme?”. Lead Up će doprineti i razmeni stavova, znanja i ideja između svih okupljenih. Naravno, biće to dobar uvod pred Konferenciju Novih Lidera.

Konferencija Novih Lidera će se održati 29. i 30. oktobra u Narodnoj banci Srbije, u Beogradu. Okupiće oko 150 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Učesnici će se upoznati sa sposobnostima i veštinama koje lideri treba da razvijaju i to kroz interaktivne radionice, koje će voditi kompetentni treneri, predstavnici kompanija Coca-Cola i Ernst&Young. I na samoj Konferenciji razmatraće se vrednosti koje veliki lideri pokazuju kroz još jednu panel diskusiju.

 

Na kraju, neizostavno je pomenuti da je jedna od AIESEC-ovih uloga u društvu upravo razvijanje mladih lidera. AIESEC, kao najveća međunarodna platforma za otkrivanje i razvijanje potencijala omladine, prepoznaje nedostatak proaktivnosti u mnogim savremenim društvima kao najveći izazov današnjice. Tu osobinu prepoznavanja i stvaranja novih prilika, razvija kod mladih ljudi kroz različita iskustva – realizacijom projekata od društvenog značaja, internacionalnom razmenom i stručnim praksama. AIESEC Srbije, prijemom novih članova koja je trenutno u toku, kao i projektom “Novi Lideri”, doprinosi stvaranju novih mladih lidera, agenata pozitivnih promena u svome okruženju.

Za više informacija o projektu “Novi Lideri”, kao i za pristup aplikacionom formularu za događaj Lead Up, posetite naš sajt www.newleaders.org.rs. Pratite nas na Twitter-u @NoviLideri i Facebook-u http://www.facebook.com/NewLeadersConference.