Home [treninzi] Radionica izrade venecijanskih maski

Radionica izrade venecijanskih maski

57
0

 

Oslikavanje i dekoracija Venecijanskih maski, uz pokazivanje celog postupka livenja i pripreme maski. Polaznici će oslikavati maske koje su svakodnevo nošene (Milla maske) od strane italijanskih aristokrackih porodica prilikom komunikacije sa nižim klasama. Dok budu oslikavali maske upoznace se istoriskim značajem ovog predmeta kao i sa simbolikom boja i oblika koje treba da se nalaze na maski. Takodje ce biti i reci i o ostalim tipovima maski. Postoji 5 osnovnih oblika maski od kojih se svaka koristila u strogo odredjenim prilikama ili su ih nosili samo odredjeni ljudi. Pricu o maskama zavrsicu sa pricom o karnevalu u Veneciji kao jednim od najpoznatijih i najraskošnijih karnevala pod maskama na svetu.

Posto se originale maske prave od specijalnih papira koji se lepe specijalnim smolama, neće se praviti maske koje su u prirodnoj velicini lica, jer bi maska te veličine napravljena od gipsa bila previse teška. Tako da će polaznici dobiti masku velicine 12 x 6 cm, koja kasnije moze da se koristi kao ukrasni predmet.

 

Radionice ce odvijati 22. i 23. septembra u prostorijama DKC Majdan, u ul. Kozjacka 3-5.

Popunjenu prijavu, sa naznakom u subjectu za koju radionicu aplicirate, poslati najkasnije do 19. septembra na e-mail: bgdarteasers@hotmail.com

Moderator: Jelena Indjic

Dodjite da stvaramo zajedno!

 

Kontakt:
Belgrade Art Teasers

bgdarteasers@hotmail.com
Ivana Andrejic ivana.bg@hotmail.com
Jelena Bogdanovic coye89@live.com