Home [akcija] Akcija “20m2”

Akcija “20m2”

48
0

Grupa “Aktivni građani”, u saradnji sa  Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac i Britanskim savetom, u subotu, 15. septembra, u 17.00 časova, na gradskom trgu u Obrenovcu organizuje akciju na otvorenom u okviru projekta “20m2”.

 

Projekat “20m2” je nastao kao rezultat obuke grupe mladih u okviru programa “Aktivni građani” koji Britanski savet realizuje u još 27 gradova u Srbiji. Cilj projekta je da ukaže na potrebu dobijanja većeg prostora za održavanje različitih aktivnosti i programa za mlade iz Obrenovca. Prostor Kancelarije za mlade je nedovoljan za realizaciju svih programa, aktivnosti i servisa koje KZM pruža. Na nedostatak prostora ukazaće kroz realizaciju radionica na gradskom trgu čime žele da skrenu pažnju na zainteresovanost mladih da se neformalno obrazuju, ali i na nedostatak adekvatnog prostora za to.

Kroz niz radionica i raznih performansa na otvorenom mladi će pokazati koliko su im značajni programi i aktivnosti Kancelarije za mlade u kojima su imali prilike da učestvuju i stiču nova znanja i veštine.

Realizacijom ove akcije šalju poruku da žele još više da uče kako bi doprineli razvoju Obrenovca. Misle da u Obrenovcu postoje neiskorišćeni i naspušteni objekti koji propadaju, a mogu se iskoristiti na mnogo bolji i korisniji način.

Čitava akcija održava se pod sloganom “Našim idejama treba naš prostor”.

U subotu će na gradskom trgu biti organizovane radionice na otvorenom. Posetioci će moći da nauče nove plesne korake, da prave origami figure, crtaju grafite, oprobaju se u kreativnoj muzičkoj radionici itd.

U slučaju loših vremenskih uslova termin održavanja akcije biće naknadno objavljen.

Projekat “Aktivni građani” Britanskog saveta se realizuje u preko 30 zemalja u oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog društvenog povezivanja. Cilj projekta je da mlade uključi u društveni život zajednica, kako bi stvorili lepše i svetlije okruženje.Vizija programa je svet u kome mladi ljudi prepoznaju svoj potencijal i pokušavaju da se angažuju zajedno sa drugima u cilju razvoja njihovih zajednica na lokalnom i međunarodnom nivou.