Home [ knjige/tribine ] Savet za decu i mlade Norveške (LNU): Poziv na sastanak “Demokratizacija i...

Savet za decu i mlade Norveške (LNU): Poziv na sastanak “Demokratizacija i uloga mladih”

40
0

U okviru svoje posete Jugoistočnoj Evropi od 12-16- septembra, Savet za decu i mlade Norveške (LNU) organizuje posetu Beogradu i Prištini sa ciljem upoznavanja njihovih organizacija članica sa situacijom na našim prostorima, sa fokusom na temu “Demokratizacija i uloga mladih”.

Savet za decu i mlade Norveške je krovna organizacija dece i mladih Norveške, koja okuplja više od 90 organizacija članica (nevladinih omladinskih i organizacija koje se bave pitanjeima dece). Više možete videti na http://en.lnu.no/.

U sredu 12. septembra, u hotelu Excelsior u Beogradu, Kneza Miloša 5, od 13-17h Savet za decu i mlade Norveške u saradnji sa KOMS-om organizuje sastanak na temu Demokratizacija i uloga mladih.

Sastanku će ispred delegacije iz Norveške prisustvovati predstavnici podmladaka političkih partija: Young Conservatives, Young Liberals, Christian Democratic Youth, Labour Youth i predstavnici organizacija civilnog društva: Norwegian Scouts Association, 4H, Red Cross Youth, YATA (Young Atlantic Treaty Organisation), the Norwegian Pupils´ Association, Albanian Youth in Norway, Turkish Youth in Norway, Norwegian People´s Aid Youth, Youth for Understanding and International Students Union in Norway, kao i predstavnici Saveta za decu i mlade Norveške.

Na temu trenuntne društveno-političke situacije u Srbiji govoriće predstavnik udruženja CRTA, kao i predstavnici YHIR-a. Na sastanku će biti predstavljen KOMS, dosadašnji rad i planovi za budućnost, kao i organizacije članice KOMS-a – sa naglaskom na smer omladinske politike na nacionalnom nivou u kontekstu demokratizacije.

Jedan od ciljeva ovog sastanka je i izgradnja partnerstva KOMS-a sa Savetom za decu i mlade Norveške, kao i umrežavanje naših organizacija članica.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike organizacija članica koji su u mogućnosti i žele da učestvuju na ovom sastanku, da se upoznaju sa kolegama iz Norveške i razmene svoja iskustva, da se prijave do srede, 12. septembra u 10h na office@koms.rs.