Home [njuz] VREVA – Ulični festival aktivizma po prvi put u Beogradu

VREVA – Ulični festival aktivizma po prvi put u Beogradu

43
0

book3Ulični magazin Liceulice, neumorni borac za bolje društvo, najavljuje još jedan događaj posvećen gradu, ulici, aktivizmu, marginalizovanim sugrađanima, solidarnosti i humanosti.

Ulični festival aktivizma – Vreva, biće održan 21. i 22. septembra, u Beogradu u parku Vojvode Vuka (Park Palas) i okolnim ulicama, istovremeno integrišući razne forme delovanja, izražavanja i angažovanja u vezi sa javnim prostorom i aktivizmom u zajednici.

Vreva festival kroz niz programa nastoji da afirmiše, podstakne i promoviše aktivizam, optimizam i preduzimljivost, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji, humanost, solidarnost i filantropiju, kao i inovativne puteve suočavanja sa nekim od ključnih izazova.

Vreva festival će biti realizovan kroz više programa koji će se, kao i na svakom uličnom festivalu, dešavati mahom simultano, na otvorenom i u srcu grada. Vrevu koju najavljujemo, posetioci će moći da dožive kroz izložbe, javne prezentacije, radionice, tribine – „razgovore u parku“, performanse, fleš mobove, kroz ulične igre i zanimacije, kroz bogat i raznovrstan muzički i filmski program, a sve uz jedinstvenu ponudu ulične hrane – „gladni promena“, nastale u različitim kulturama ili posebno osmišljene za ovu priliku.

Vreva festival će uz pomoć učesnika, gostiju, namernih ili slučajnih prolaznika, komšija i sugrađana postati čudesna, slobodna i kreativna, jedinstvena, neponovljiva i nezaboravna mešavina različitosti – od kojih su i sačinjene vreve najboljeg kvaliteta!

Čekamo vas na onoj strani ulice gde se već zna da su promene potrebne i moguće, ali i da mnogo toga zavisi od nas.

Vreva Festival pokreće LICEULICE – platforma aktivizma. Realizuje se u okviru istoimenog projekta1 i uz podršku Švajcarskog programa za kulturu na zapadnom Balkanu, u partnerstvu sa organizacijama Tačka komunikacije i Smart Kolektiv.

Podršku pruža kompanija Telekom Srbija.