Home [njuz] Program jačanja kapaciteta OCD – Znam kako da delujem

Program jačanja kapaciteta OCD – Znam kako da delujem

39
0

rapEvropski pokret u Srbiji, Beogradska otvorena škola, Centar za razvoj građanskog društva Protecta i UNECOOP otvorili su konkurs za učešće na Programu jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva u okviru projekta Znam kako da delujem.

Petodnevni Program jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva biće realizovan u periodu od 24. do 28. septembra 2012. godine. Sve troškove učešća na Programu snose organizatori.

Program jačanja kapaciteta sastoji se od dve komponente:

1) Znanja – deo Programa posvećen upoznavanju predstavnika OCD sa najznačajnijim aktima domaćeg i EU zakonodavstva, kao i sa raspoloživim pravnim mehanizmima za vođenje odgovorne politike životne sredine. Pozitivna iskustva i primere dobre prakse preneće eksperti iz regiona Zapadog Balkana.

2) Veštine – deo Programa koji ima za cilj da ojača kapacitete predstavnika OCD za planiranje i sprovođenje kampanja koje doprinose aktivnom učešću građana u donošenju odluka u oblasti životne sredine.

Prijavite se do 20. avgusta 2012. godine ako:

– ste predstavnik ste organizacije civilnog društva koja deluje u oblasti unapređenja i zaštite životne sredine;

– Vaša organizacija je registrovana na teritoriji jednog od navedenih okruga: Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog (spisak gradova i opština koji pripadaju pomenutim okruzima možete pronaći ovde);

– Ste motivisani da svojim delovanjem unapređujete politiku životne sredine na lokalnom nivou kroz aktivno učešće u njenom kreiranju i sprovođenju i kroz dijalog svih zainteresovanih strana u ovom procesu.

www.znaskako.rs/