Home [konkursi] Otvoren poziv za sve dizajnere i kreativce! Lice Ulice u potrazi za...

Otvoren poziv za sve dizajnere i kreativce! Lice Ulice u potrazi za Onima kojima je stalo!

26
0

work2U okviru programa Lice Ulice – Regionalna platforma aktivizma otvoren je poziv za sve zainteresovane dizajnere i kreativce da pošalju svoje dosadašnje radove u domenu socijalnog marketinga i društveno angažovanog dizajna.

Jedan od glavnih ciljeva aktivističkog magazina Liceulice je da mapira i prezentuje radove kreativnih pojedinaca koji su spoznali svoju ulogu u socijalnim kampanjama ili pojedinačnim projektima od opšteg interesa. Ovo je odlična prilika da se mladi dizajneri i timovi, svojim delima predstave široj javnosti, kao i ostalim kreativcima, i na taj način umreže sa ljudima i sektorima sličnih interesovanja i delovanja.

Šta su socijalne kampanje?
Nije problem – objasnićemo!

Kampanje socijalnog marketinga informišu javnost  o stvarima od opšteg interesa, o prevenciji različitih bolesti, promociji zdravih i sigurnih  životnih navika, poboljšanju uslova života ugroženih kategorija stanovništva, borbi za zdraviju sredinu i očuvanje planete, od koristi su za građane jer promovišu ljudska prava, izlazak na izbore, filantropiju, štednju energije i razne druge oblike etičnog življenja.

Magazin Liceulice je jedinstveni aktivistički medij i prve “ulične novine” u Srbiji, nastao 2010. godine. Izlazi jednom mesečno i prodaje se na ulicama i javnim mestima kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca, koju čine pripadnici marginalizovanih grupa. Početkom 2011. godine uz pomoć regionalnih partnera pokrenut je program Liceulice – Regionalna platforma aktivizma. Cilj ovog programa je da se prate, mapiraju, predstave i umreže kreativni aktivistički napori u regionu koji doprinose boljem društvu i pozitivnim promenama. Ideja je da se povežu i ohrabre svi zainteresovani za saradnju –  na prvom mestu kreativni pojedinci (dizajneri) i timovi, zatim javne ustanove i institucije, donatori, agencije, nevladine organizacije, mediji.

Ukoliko imate radove na neku od navedenih tema ili ste učestvovali na bilo koji način u sličnim kampanjama, pošaljite ih na kontakt adresu marko.radovanac@liceulice.org zajedno sa popunjenim upitnikom koji možete preuzeti na ovom linku.

Budite i vi deo REGIONALNE PLATFORME AKTIVIZMA!

Izvor: designed.rs