Home [akcija] Osmeh nam je svima isti

Osmeh nam je svima isti

38
0

student4I ovog leta jedan od ciljeva AIESEC-a je edukacija mladih, sa velikim brojem inostranih volontera kako bi omogućili „rušenje“ granica i život bez istih. Svoj cilj AIESEC će realizovati kroz veliki projekat u periodu od 15. jula do 15. avgusta, projekat “Život bez granica”. Svako ko je zainteresovan moze učestvovati i doprineti radu. Naime, reč je o projektu namenjenom svestranim i zainteresovanim ljudima za rad sa decom u cilju njihove edukacije iz oblasti kulturnog i obrazovanog života.

Projekat je zadužen za uključivanje Romske dece u svakodnevno društvo. Uključivanjem velikog broja studenata volontera i nevladinih organizacija, zakoračiće se u svet ove dece i njihove potrebe da budu deo društva. Njihovim uključivanjem u društvo, deca postaju svesna sebe, svojih mogućnosti, kao i mogućnosti preuzimanja inicijative. Celokupan projekat traje mesec dana, a ostvariće se kroz brojne i raznovrsne radionice na kojima će aktivno učestvovati 100 inostranih studenata, kao i još mnogo studenata koji će putem programa internacionalne razmene doći da potpomognu realizaciju projekta.

Predrasude je lakše stvoriti, nego ukloniti, a ovim projekatima je u cilju upravo to-razbijanje predrasuda i pružanje mogućnosti Romskoj deci da bez granica učestvuju u društvenom životu. Radionicama, zajedničkom motivacijom i trudom, pomoći ćemo mladim Romima da se edukuju, osveže svoje ideje i da osete život bez granica. . Inostrani studenti će biti u mogućnosti da prbiliže svoje običaje, kulture i da u razgovoru i radu sa decom doprinesu celokupnom pozitivnom uticaju ovog projekta.

“Život bez granica” će početi trodnevnom konferencijom na kojoj će se svi volonteri upoznati sa samim konceptom projekta, temama i običajima drugih kultura, dok jesvečano otvaranje projekta zakazano za nedelju 8. jul u Beogradu. Prilikom otvaranja projekta, biće održan i događaj pod nazivom “Globalno Selo” tokom koga će posetioci moći da vide šta su to strani volonteri pripremili kako bi predstavili svoju zemlju. Ovi internacionalni studenti će organizovati i različite performanse i interaktivne igre za decu i tinejdžere. Pored inostranih volontera, biće prisutni i predstavnici kompanija prijatelja projekta.