Home [ knjige/tribine ] Tribina: Oživljavanje napuštenih prostora

Tribina: Oživljavanje napuštenih prostora

47
0

sample_1Četvrtak, 14.jun, 18h, Kineska četvrt, Novi Sad
Udruženje građana A.N.U.H.S. (Asocijacija novih umetničko humanitarnih stvaraoca) u okviru Inicijative za Društveni Centar i u saradnji sa SKCNS-om poziva Vas na tribinu o korištenju i oživljavanju napuštenih prostora koja će se održati u četvrtak 14. juna, sa početkom u 18h u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, u prostoru u kom se trenutno sastaje i radi Inicijativa za Društveni centar.

Gosti na tribini, članovi udruženja građana i kolektiva iz Slovenije i Hrvatske, podeliće sa nama svoja iskustva, stečena prilikom stvaranja alternativnih centara u svojim gradovima. Diskusija će biti fokusirana na njihove najveće dosadašnje projekte i akcije, na pravne poteškoće sa kojima su se susreli u legalizovanju objekata, nerazumevanje lokalnih vlasti za ovaj problem, provokacijama ekstremnodesničarskih grupa kao i prevazilaženje zahuktalih međuljudskih odnosa. 

U diskusiji učestvuju:k

Klub GROMKA – Metelkova Ljubljana 
http://www.metelkova.org/
SUBART kolektiv – Trainstation squat Kranj
http://www.facebook.com/TrainStationSquat
AKC ATTACK – Medika Zagreb
http://pierottijeva11.org/
http://www.attack.hr/
RECIKLAONICA KOLEKTIV – Klaonica Zagreb
http://reciklaonica.blogspot.com/
DRUŠTVENI CENTAR – Novi Sad
http://www.drustvenicentar.org/

Tribinu će voditi Miodrag Sovilj – diplomirani žurnalista, dobitnik prestižne stipendije za istraživačko novinarstvo.

Početak diskusije planiran je za 18h, s tim da postoji šansa da kasni koji minut zbog potencijalnih zastoja na granici. Tribina će se održati u prostoru koji trenutno koristi Inicijativa za Društveni centar, a koji se nalazi u Kineskoj četvrti u poslednjoj baraci kada se od Fabrike (Despota Stefana 3) ide prema Sunčanom keju.