Home Univerzitet umetnosti u Beogradu Fakultet dramskih umetnosti

Fakultet dramskih umetnosti

252
0

fdu  Adresa: Bulevar umetnosti 20,  Novi Beograd
 Telefon: 2135684
 Faks: 2130862
 Sajt: http://www.fdu.bg.ac.yu
 E-pošta: fduinfo@eunet.yu 

 

O Fakultetu:
Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu predstavlja najznačajniju instituciju umetničkog i naučnog dramskog obrazovanja u Srbiji. Ova eminentna ustanova visokoškolskog obrazovanja, umetnosti i kulture mesto je na kome se formiraju kriterijumi u oblasti dramskih umetnosti. To je ujedno i škola iz koje su potekli naši najznačajniji stvaraoci i koja je time značajno doprinela visokom nivou pozorišta, filma, radija i televizije na celokupnom jugoslovenskom kulturnom prostoru.

Kontinuitet i šezdesetogodišnja tradicija, vrhunski nastavni programi i najugledniji profesori, izuzetni uslovi studiranja i tehničke mogućnosti čine od Fakulteta dramskih umetnosti najzanimljiviju i najpoželjniju visokoškolsku instituciju u našoj zemlji.

Osnovne studije:
Gluma
Pozorišna i radio režija
Dramaturgija
Menadžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi
Filmska i televizijska režija
Filmska i televizijska produkcija
Kamera
Filmska i televizijska montaža
Snimanje i dizajn zvuka

Službe fakulteta:
Dekanat Fakulteta – tel: 2135684

Fond biblioteke Fakulteta dramskih umetnosti broji preko 40.000 knjiga. U okviru Biblioteke, obavljaju se različiti poslovi vezani za izdavanje knjiga, obradu i razvrstavanje kataloških listića knjiga za autorski i predmetni katalog, obrada godišnjih i diplomskih radova studenata, popunjavanje fonda novim knjigama.

Studentski Info:
/

Prijemni ispit

Na prvu godinu studija mogu se upisati lica koja polože ispit za proveru sklonosti i sposobnosti. Ovi ispiti se odvijaju u nekoliko ispitnih krugova i uključuju: prijemne radove, pismene ispite, različite testove, usmene intervjue i, na nekim katedrama, praktične radove pod supervizijom profesora Fakulteta. Kandidati se boduju prema uspehu u srednjoj školi i uspehu postignutom na prijemnom ispitu. Specifični zahtevi i procedure na prijemnom ispitu razlikuju se od katedre do katedre i traju od 7 – 15 dana.