Home [ knjige/tribine ] Okrugli sto “Položaj omladina političkih partija”

Okrugli sto “Položaj omladina političkih partija”

76
0

sample_2Okrugli sto na kome će biti predstavljena publikacija “Položaj mladih u političkim partijama” biće održan u četvrtak, 14. juna u 15:30h u prostorijama Guarneriusa, ul. Džordža Vašingtona 12, Beograd.


Na okruglom stolu biće predstavljena publikacija „Položaj mladih u političkim partijama u Srbiji“, koja je rezultat višemesečnog istraživanja, a u okviru istoimenog projekta. Nakon predstavljanja sadržaja i zaključaka do kojih smo došli, učesnici okruglog stola biće pozvani da učestvuju u diskusiji o pitanjima koja su bila tema našeg istraživanja u cilju iznalaženja zajedničkih predloga za poboljšanje položaja mladih u političkim partijama.

 

Projekat „Položaj mladih u političkim partijama u Srbiji“ je imao za cilj istraživanje formalnog i faktičkog položaja mladih (do 30 godina starosti) u najrelevantnijim političkim partijama u Srbiji i davanje predloga za poboljšanje istog. Istraživanje je obuhvatilo analizu relevantnih dokumenata političkih partija, analizu izbornih lista na republičkom nivou, analizu izbornih lista u pet gradova u Republici Srbiji, u pogledu zastupljenosti mladih do 30 godina, kao i analizu preko dvadeset upitnika, u kojima je preneto lično iskustvo članova/ica podmladaka političkih partija.
Okrugli sto organizuje tim polaznika napredne škole za mlade lidere Nacionalnog demokratskog insituta u Srbiji (YLS 2012) u okviru projekta „Položaj mladih u političkim partijama u Srbiji“.
Organizaciju okruglog stola podržali su Krovna organizacija mladih Srbije i NDI Srbija.

S poštovanjem,
YLS 2012 tim

Više informacija na sajtu.
www.mladipoliticari.rs