Home [konkursi] Konkurs za mlade preduzetnike – Biznis mladih Srbije

Konkurs za mlade preduzetnike – Biznis mladih Srbije

53
0

mladi20U okviru programa Biznis mladih Srbije raspisan je konkurs za mlade preduzetnike uzrasta do 35 godina koji su najranije 2010. godine registrovali preduzeće/preduzetničku radnju i kojima je potrebna podrška nefinansijskog karaktera – pomoć iskusnih menadžera u vođenju biznisa, kao i besplatne obuke iz različitih oblasti poslovanja.

Konkurs je namenjen preduzetnicima sa teritorije Niša, Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana, Leskovca, Novog Sada, Temerina, Beočina, Sremskih Karlovaca, Subotice, Sombora, Kanjiže, Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca, Raške i Vrnjačke Banje.

Osamdeset mladih preduzetnika koji budu odabrani da učestvuju u programu imaće priliku da razvijaju svoje poslovanje uz rad sa biznis mentorima tokom minimum godinu dana, a biće im omogućene i besplatne obuke iz različitih oblasti poslovanja.

Ukoliko osnažimo te mlade ljude znanjem i veštinama, ukoliko budemo uz njih, povećaćemo im šansu da prežive ova izazovna vremena. Početi biznis danas, kada uz stalnu borbu za tržiste, smanjenu potrošnju, ogromnu konkurenciju, imamo i veliki pritisak efekata svetske ekonomske krize, znači odvažiti se u borbu sa Golijatom. Želim da budem uz sve te Davide i bar malo im osvetlim putanju kojom idu…“, izjavio je Minja Bolesnikov, direktor kompanije Grand M – Novi Sad i jedan od biznis mentora programa.

 

Mladi preduzetnici zainteresovani za ovakvu vrstu podrške, kao i iskusni privrednici i menadžeri zainteresovani da postanu biznis mentori, mogu da se prijave na konkurs putem sajta www.biznismladihsrbije.org do 20. maja 2012. godine.

Program Biznis mladih Srbije pokrenut je kao partnerska inicijativa SMart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.