Home [njuz] Simpozijum SymOrg 2012

Simpozijum SymOrg 2012

72
0

penU organizaciji Fakulteta organizacionih nauka, od 05. do 09. juna 2012. u Univerzitetskom kongresnom centru Ratko Mitrović na Zlatiboru biće održan XIII Međunarodni simpozijum o organizacionim naukama – SymOrg 2012.

Temom “Inovativni mendžment i poslovne performanse“, fokusiranom na teoriju i praksu iz ove oblasti, simpozijum će okupiti predavače sa prestižnih svetskih univerziteta. Svi zainteresovani svoje naučne i stručne rezultate mogu prijaviti do 3. maja 2012. a na simpozijumu će najbolji biti publikovani kao istraživački radovi i studije slučaja.

 

„Specifičnost ovogodišnjeg simpozijuma SymOrg je dolazak sedam predavača sa prestižnih evropskih i svetskih univerziteta, poput Kembridža, Brajtona, Vašingtona. Na ovaj način direktno se unapređuje međunarodna saradnja i međunarodni ugled Fakulteta organizacionih nauka i Univerziteta u Beogradu. Akademska zajednica u Srbiji je složna u pogledu obezbeđenja međunarodne prepoznatljivosti našeg visokog obrazovanja, te se organizovanjem simpozijuma kao što je SymOrg 2012 doprinosi realizaciji pojedinih nacionalnih ciljeva visokog obrazovanja“, izjavila je prof. dr Nevenka Žarkić – Joksimović, profesor Fakulteta organizacionih nauka i prorektor za finansije i organizaciju Univerziteta u Beogradu.

 

Pored eminentnih predavača iz inostranstva, predavanje na temu “Aktuelna monetarna politika u Srbiji – teorija i praksa” održaće i prof. dr Dejan Šoškić, Guverner Narodne banke Srbije. U okviru ovogodišnjeg Simpozijuma 8. juna će, u vidu okruglog stola, biti organizovan i poslovni forum SymOrg, sa istaknutim ekspertima, predstavnicima korporativnog i javnog sektora u cilju pronalaženja načina za unapređenje poslovnih performansi preduzeća u Srbiji. Cilj ovogodišnjeg simpozijuma je da obezbedi jedinstven međunarodni forum za diskusiju o aktuelnim pitanjima i razmenu najnovijih rešenja vezanih za inovativne pristupe menadžmentu, kao i za unapređenje poslovnih performansi.

 

Detaljnije informacije o Simpozijumu možete pronaći na http://www.symorg.fon.bg.ac.rs/