Home [akcija] A kultura? širom Srbije

A kultura? širom Srbije

46
0

vesti4Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) organizuje od 23. od 30. aprila seriju debata pod nazivom “A kultura?”, u nameri da se akteri u sferi kulture i građani širom zemlje upoznaju sa programima političkih stranka u domenu kulturne politike na lokalnom nivou.

 

a-kultura-nkss

Za sada je potvrđeno održavanje debata u Nišu (23. aprila), Kragujevcu (24. aprila), Zrenjaninu (25. aprila), Vranju (26. aprila), Požegi (27. aprila) i Pirotu (30. aprila).

 

Debate će biti snimane, a neki od lokalnih programa razvoja kulture i najzanimljivijih razmena argumenata biće prezentovani i na debati o kulturnoj politici na nacionalnom nivou koja će biti održana 27. aprila u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

 

Ne samo što ima nameru da podseti političke partije na značaj kulture na koju su izgleda, u žaru predizborne kampanje zaboravili, Asocijacija NKSS želi da ovim debatama pruži priliku akterima sa nezavisne kulturne scene, kao i zaposlenima u kulturnim ustanovama, umetnicima i građanima, da u neposrednom kontaktu ukažu budućim donosiocima odluka na probleme u sferi kulture sa kojima se susreću i da predlože rešenja koja bi sutra mogla biti deo kulturne politike ovih gradova.

 

Debata “A kultura? o kulturnoj politici na nivou Beograda održana je nedavno u Kulturnom centru Grad, a protekla je u burnoj diskusiji predstavnika stranaka i publike, koji su optužili političare za prazna obećanja i ocenili da stanje u kulturi nikada nije bilo teže.