Home [treninzi] Program profesionalnog razvoja za preduzetništvo u kulturi – DOSITHEUS

Program profesionalnog razvoja za preduzetništvo u kulturi – DOSITHEUS

58
0

sample_3Nezavisna organizacija za istraživanje i razvoj u neprofitnom i kreativnom sektoru, ACADEMICA – Akademska grupa iz Beograda, u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO, pokrenula je u 2012. godini program profesionalnog razvoja za preduzetništvo u kulturi – DOSITHEUS. Cilj DOSITHEUS projekta je jačanje kapaciteta i stručna podrška razvoju preduzetništva u kulturnoj produkciji (kulturnim industrijama); obuhvata sledeće delatnosti/ industrije:

Izdavaštvo (knjige i časopisi),
Muzičku produkciju,
Stare zanate i kulturni turizam
IT & proizvodnju softvera,
Grafički dizajn, produkt dizajn i kreativne ateljee,
Filmsku i video produkciju
Pozorište i izvođačke umetnosti,
Vizuelne umetnosti (privatne galerije i radionice).
Arhitekturu & unutrašnju dekoraciju

Tokom maja i juna meseca 2012. godine planiramo da organizujemo regionalne seminare za pojedince, udruženja građana, preduzetnike i male firme koje deluju u ovim oblastima, da izabranim korisnicima projekta potom omogućimo podršku kroz mentorski rad, promociju putem veb direktorijuma kreativnog sektora Srbije i dobijanje podsticajnih grantova, kroz fond koji želimo da osnujemo najesen u saradnji sa privatnim i javnim sektorom.

Pozivamo kreativce samostalne umetnike, udruženja građana, preduzetnike i preduzeća IZ NERAZVIJENIH, SLABO RAZVIJENIH I RURALNIH KRAJEVA SRBIJE, a koji imaju konkretnu preduzetničku inicijativu, ideju za razvoj posla ili postojeći posao koji žele da unaprede, da se prijave za učešće u seminarima kroz koje će moći da dodatnim znanjima unaprede poslovanje ili započnu sopstveni posao u kulturnoj produkciji/kulturnim industrijama.

Broj polaznika / korisnika je ograničen na 120, a sve usluge (edukacija, mentorska podrška, izrada veb kataloga i promocija) su besplatne, uz mogućnost da dobijete podsticajni grant za razvoj vašeg posla. Pošaljite nam vašu biografiju/profil organizacije i motivaciono pismo na academica@academica.rs najkasnije do 29. aprila 2012. godine. Izabraćemo ćemo selekcijom
najbolje ideje za razvoj preduzetništva u kulturnim industrijama kroz Dositheus projekat.

Više informacija na www.madmarx.rs/Dositheus.