Home [njuz] IT OpenDays od 7. do 10. maja

IT OpenDays od 7. do 10. maja

46
0

vesti5IT seminar „IT OpenDays 2012“, koji se organizuje uz podršku Uprave za Digitalnu agendu, Gradske uprave Grada Beograda i Matematičke gimnazije održaće se od 7. do 10. maja u prostorijama Info room-a Kancelarije za mlade, pod sloganom „Secure Your digital life…“.

IT OpenDays 2012

Seminar je namenjen najtalentovanijim učenicima osnovnih i srednjih stručnih škola i gimnazija iz Srbije čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa. Učešće za 30 odabranih je besplatno a prijavu za seminar moguće je podneti na zvaničnom sajtu (www.itopendays.com) do 4. maja.

Ciljevi seminara su promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima. Tokom četiri dana seminara biće održano 15 predavanja i 3 panel diskusije. Seminar će preko Internet-a biti direktno emitovana na zvaničnom sajtu.

Učesnici će dobiti potvrdu o odslušanom seminaru, a biće im omogućeno i da polažu test iz engleskog jezika za sertifikat. U protekle četiri godine ovaj projekat su podržali Narodna kancelarija predsednika Republike, Opština Stari grad, Društvo matematičara Srbije, AIESEC, kao i kompanije Microsoft, Oracle, Cisco, Telenor, Asseco, Coming, MikroElektronika, Krojač, Belit, Intranea, Info IT Group, Božić i sinovi i druge.

Dodatne informacije:

Glavna tema IT seminara „IT OpenDays 2012“ je bezbednost i zaštita informacionih sistema (computer security). Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Poseban akcenat je stavljen na održivi razvoj i zaštitu životne sredine kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete.

Pored glavne teme na seminaru će biti reči i o sledećim temama: internet marketing i online mediji, uticaj online medija na razvoj čovečanstva, elektronska trgovina i marketing, mobilna tehnologija, smartphone i tablet uređaji, web servisi, project management, opensource alati i njihova primena i veštačka inteligencija.

Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu seminara www.itopendays.com.