Home omladinska politika Ministarstvo omladine i sporta počinje sa sprovođenjem programa “Mladi su zakon”

Ministarstvo omladine i sporta počinje sa sprovođenjem programa “Mladi su zakon”

65
0

work5Ministarstvo omladine i sporta potpisalo je 10. aprila 2012. godine ugovore sa 25 udruženja – Resurs centara sa ciljem da u partnerstvu sa njima omogući realizaciju omladinskih projekata udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa koje imaju za cilj podsticanje aktivizma i volonterizma mladih u okruzima širom Srbije!

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima sa kojima je danas potpisan ugovor nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Ističemo da će 11. aprila 2012, u 25 okruga Srbije, biti raspisan konkurs za finansiranje omladinskih projekata. Konkurs će biti otvoren do 11. maja 2012. godine.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je 2010. godine pokrenulo program „MLADI SU ZAKON“ i u saradnji sa Resurs centrima u 25 okruga Srbije i finansiralo 178 omladinskih volonterskih akcija realizovanih u 91 opštini i gradu u Srbiji.   Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 270 različitih udruženja mladih i neformalnih udruženja mladih prođe obuku za pisanje projekata.

 

Rezultate Konkursa za izbor Resurs centara u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih možete preuzeti ovde.