Home [njuz] SAD počasni gost na beogradskom EDUfair-u

SAD počasni gost na beogradskom EDUfair-u

39
0

rapSaznajte više o koledžima i univerzitetima u SAD
Informišite se o “Summer Work and Travel” programu boravka u Americi
Posetite multimedijalnu interaktivnu izložbu “American Room” i upoznajte se sa američkim studentima volonterima i njihovim inspirativnim volonterskim projektima
Osvojite Tablet PC! Izvlačenje u subotu 10. marta u 13:00 časova.

Kao vodeća svetska destinacija za međunarodne studente, SAD otvaraju mogućnost za najtraženije i najrazličitije prilike u obrazovanju. Posetioci Sajma će moći da saznaju više o obrazovnim mogućnostima u SAD, uključujući i informacije o prijavama, zahtevima standardizovanih testova, studentskim vizama, finansijskoj pomoći i punom opsegu akreditovanih američkih obrazovnih institucija, kao i o akademskim i programima razmene za srednjoškolce i studente podržanim od američke vlade.

 

Američki stručnjaci iz oblasti višeg obrazovanja i nekadašnji studenti koledža i univerziteta u SAD biće prisutni na američkom štandu. Oni će sa posetiocima podeliti svoja iskustva obrazovanja u Sjedinjenim Državama i odgovoriti na sva pitanja zainteresovanih za školovanje u SAD.

Na šandu će svoje aktivnosti predstaviti sledeće organizacije:

EducationUSA, organizacija koju u Srbiji predstavlja Međunarodni akademski centar, je obrazovni savetodavni centar podržan od strane Stejt departmenta. Savetodavni centar nudi tačne, sveobuhvatne, nepristrasne i pravovremene informacije o obrazovnim mogućnostima u SAD i vodi studente i roditelje kroz proces pristupanja tim mogućnostima. Aktivnosti Centra uključuju i informacije o prijavama, zahtevima standardizovanih testova, pripremama za TOEFL, SAT, GRE i GMAT, kao i informacije o studentskim vizama, finansijskoj pomoći i punom opsegu akreditovanih američkih institucija višeg obrazovanja.

Američki savet za međunarodno obrazovanje je neprofitna organizacija sa sedištem u Vašingtonu, koja unapređuje akademska istraživanja i prekograničnu obrazovnu saradnju razvijanjem i sprovođenjem obrazovnih programa. Za učenike srednjih škola i univerzitetske predavače u Srbiji Američki savet nudi stipendirane obrazovne programe, koje u potpunosti finansira vlada SAD. Iz Srbije je do sada na programima koje sprovodi Američki savet učestvovalo više od 350 srednjoškolaca i 65 univerzitetskih predavača.

Organizacija World Learning je lider u sprovođenju obrazovnih i razvojnih programa koji ruše stereotipe, povezuju kulture i jačaju kapacitete pojedinaca, zajednica i institucija u cilju unapređenja civilnog društva i rešavanja kritičnih problema u zajednici. Već šest godina, od početka rada kancelarije u Srbiji, World Learning sprovodi projekat vlade SAD – program studentske razmene Global UGRAD (nekadašnji FORECAST program).

Američki kutak je partnerski projekat između Američke ambasade i lokalne institucije – gradske biblioteke ili kulturnog centra – koji nudi raznovrsne progame i multimedijalne sadržaje u cilju pribiližavanja američke kulture, vrednosti i društva. U okviru biblioteke korisnici mogu naći hiljade naslova knjiga iz američke književnosti, beletristike i referensnih zbirki, igrane i dokumentarne filmove, američke časopise, kao i Internet i online baze podataka, ili posuditi elektronski čitač Kindle. Tu se mogu dobiti informacije o SAD, uključujući obrazovanje, pripreme za testove, usavršavanje engleskog jezika, a često i sresti Amerikanac spreman da podeli svoja znanja i iskustva, ili samo da proćaska sa posetiocima.