Home [treninzi] Poziv za učešće na Treningu o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih...

Poziv za učešće na Treningu o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih razmena u okviru programa EU „Mladi u akciji“

46
0

nwt5Da li je tvoja organizacija, opština ili kancelarija za mlade (org/opš/KZM) bez iskustva sa pripremom i realizacijom omladinskih razmena, ali zainteresovana da se u budućnosti angažuje na ovoj vrsti projekata?
Da li je tvoja org/opš/KZM u fazi pripreme i pisanja projekta omladinske razmene u okviru Programa EU „Mladi u akciji“, i u tom procesu joj je potrebno još informacija/saveta?
Da li je tvoja org/opš/KZM učestvovala u međunarodnim omladinskim razmenama u okviru Programa EU „Mladi u akciji“, ali nema iskustvo u osmišljavanju i organizovanju istih?
Da li je tvoja org/opš/KZM podnela bar jedan predlog projekta za omladinsku razmenu u Brisel, ali joj do sada nijedan projekat nije bio odobren?
Da li ti je potrebno više informacija o specifičnostima implementacije projekata omladinskih razmena, uloga koordinatora/ke i menadžera/ke projekta, omladinskog/e radnika/ce, administrativnih poslova, izveštavanja, izdavanja „Youthpass”-a, kao načina priznavanja neformalnog učenja kroz omladinske razmene?

Ukoliko je odgovor na barem jedno od gore navedenih pitanja «DA»,  pozivamo te da se prijaviš na sledeći trening u organizaciji Kontakt tačaka za Program EU „Mladi u akciji“!

Grupa „Hajde da…“, u saradnji sa organizacijama BalkanIDEA iz Novog Sada i Edukativni centar iz Kruševca, kao zvanično imenovanim kontakt tačkama za Program Evropske unije „Mladi u akciji“, poziva organizacije, opštine i kancelarije za mlade iz Srbije da se prijave za trening o tome kako osmisliti i napisati projekat omladinske razmene (više informacija o međunarodnim oml. razmenama možete pronaći na: http://www.mladiuakciji.rs/omladinske_razmene.php ).

Cilj intenzivnog treninga je povećanje kvaliteta i broja projekata omladinskih razmena koje se iz Srbije šalju u Brisel, kao i unapređenje kvaliteta realizacije odobrenih projekata omladinskih razmena koje se realizuju u Srbiji, kroz razvoj kompetenci (znanja, veština i stavova) ključnih aktera koji su uključeni u proces pisanja projekata, osmišljavanja programa omladinskih razmena i njihove realizacije (omladinski/e lideri/ke). Trening je namenjen org/opš/KZM iz Srbije koje već razvijaju/pišu ili realizuju – ili to planiraju da urade – projekte međunarodnih omladinskih razmena u okviru Akcije 3.1 Programa EU „Mladi u akciji“.

Trening će se održati u Srbiji, od 20-25. marta 2012. godine. Da bi ste se prijavili za učešće, potrebno je da popunite prijavni formular i da ga pošaljete na adresu: hajdeda@mladiuakciji.rs.

Rok za slanje prijava je 9. mart, 2012, do 14.00 časova.

Trening se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Francuskog instituta u Srbiji.

 

Final_Poziv_ Trening_Omladinske_razmene_Mladi_u_akciji_EU_2011