Home [ savetovalište za mlade ] Zainteresovana sam za sve aspekte koje se tice starosne demenzije i probleme...

Zainteresovana sam za sve aspekte koje se tice starosne demenzije i probleme psiholoske vrste koje se pojavljuju u tinedzerskom dobu

386
0
pitanje :
Zainteresovana sam za sve aspekte koje se tice starosne demenzije i probleme psiholoske vrste koje se pojavljuju u tinedzerskom dobu. Imam mnogo pitanja za ove vrste bolesti Da li mozete da mi prepoirucite neku knjigu koja se bavi ovim pitanjima ili osobu koju mogu razgovarati o ovim pitanjima?

odgovor:
Poštovana, razumeo sam da Vas interesuju psihološki i psihopatološki aspekti mladalačkog doba. Dobre knjige koje možete kupiti recimo u knjižari Plato u Beogradu (Knez Mihailova i Čika Ljubina ulica) su zbornici koje je izdala KBC „Dr Dragiša Mišović“ tj. njihovo Odeljenje adolescentne psihijatrije; priređivač svih tih zbornika je dr Vojislav Ćurčić, a oni se zovu: „Adolescencija: evolucija i revolucija u razvoju“, „Identitet, psihopatologija, psihoterapija“ i drugo. Dobra knjiga na ovu temu je od autora dr Velisav Đotunović: „Mladalačko doba – odrastanje i sazrevanje“, najverovatnije se može kupiti isto u knjižarama Plato, kao i u drugim knjižarama u centru Beograda. Od strane literature, preporučujem knjigu Erika Eriksona: „Identitet i životni ciklus“ koja se može naći u knjižari Zavoda za izdavanje udžbenika na Obilićevom Vencu u Beogradu. Neke osnovne stvari možete pogledati na web adresi http://sites.google.com/site/milanamilosevicadolescencija/home ; dok koristan tekst o drogama u mladalačkom dobu možete preuzeti na adresi http://scindeks.nb.rs/article.aspx?artid=0350-25380501109M&redirect=ft .
Možete preuzeti i jedan moj tekst o mladima i njihovim porodicama na adresi http://scindeks.nb.rs/article.aspx?artid=0354-401X0604125R&redirect=ft .
Ako vam je potrebno da se konsultujete u vezi sa nekom vama bliskom osobom (recimo članom vaše porodice i dr.), preporučujem da se obratite Savetovalištu za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, ulica Ruska 4, koje radi radnim danima od 08 h do 15.30 h.
Srdačni pozdravi, Jovan Ratković.