Home [njuz] Univerzitetska premijera filma “Težina Lanaca”

Univerzitetska premijera filma “Težina Lanaca”

79
0

film1U sredu, 22. februara 2012. godine u prostorijama Univerziteta Singidunum biće održana projekcija filma “Težina lanaca” reditelja Borisa Malagurskog. Projekcija je besplatna i namenjena studentima svih univerziteta u Srbiji, kao i svim zainteresovanima.
Nakon projekcije sledi diskusija na temu “Moderna istorija srpskog naroda i pouke za budućnost” na kojoj će učestvovati:
– Boris Malagurski, autor filma
– mr Zoran Ćirjaković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije
– Srđan Janićijević, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta
– prof. dr Predrag Marković, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije

“Težina lanaca” je kanadski dokumentarni film koji ima kritički pogled na ulogu koju su SAD, NATO, EU i MMF odigrali u tragičnom raspadu nekada mirne i prosperitetne evropske države – Jugoslavije. Film, prepun retkih u snimaka nikada ranije viđenih od strane publike, je kreativni pogled iz prve ruke na to zašto su zapadne zemlje intervenisale u konfliktima u Jugoslaviji, sa impresivnim intervjuima akademika, diplomata, medijskih ličnosti i običnih građana SFRJ.

Ovaj film takođe prikazuje pozitivne priče iz jugoslovenskih ratova, ljude koji pomažu jedni drugima bez obzira na etnički identitet kao i priče o hrabosti i ličnim žrtvovanjima.
Dokumentarac “Težina lanaca” se do sada našao u zvaničnim selekcijama filmskih festivala širom sveta, kao što su “Raindance” festival (Britanija), Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS (Srbija), Internacionalni festival “New Latin American” (Kuba); Festival “Ann Arbor” (SAD), Festival “Moving Images” (Kanada). “Težina lanca” prikazivana je i u brojnim bioskopima širom Australije, SAD i Kanade. Malagurski za ovo ostvarenje potpisuje režiju, scenario, produkciju i montažu ostvarenja.

Broj mesta je ograničen.

Dolazak potvrditi na zvaničnom Facebook Event-u:
http://www.facebook.com/events/190309821070148/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VgAkp2vmDlk
Intervju sa Borisom Malagurskim: http://www.youtube.co/watch?v=ygDn4CJjqUU
Website: http://www.weightofchains.com/