Home [stipendije] konkurs za stipendije u okviru projekta ERAWEB

konkurs za stipendije u okviru projekta ERAWEB

58
0

vesti5Konkurs za stipendije u okviru ERAWEB projekta je otvoren od 3. februara i zainteresovani mogu da se prijave za ovaj projekat do 2. aprila 2012. godine u ponoc. ERAWEB (Erasmus Mundus Western Balkans) je projekat akademske razmene koji je usmeren ka obrazovanju i razmeni u okviru medicinskih nauka.
Konkurs pocinje od 3. februara 2012. i traje do 2. aprila 2012.  godine. Stipendija osim skolarine obezbedjuje i mesecni dzeparac, troskove putovanja, osiguranje i troskove ucesca/prijave.

U okviru ove razmene partnerski univerziteti okupljaju studente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije (FYROM), Kosova (u sklopu rezolucije 1244) i Srbije, a studenti sa  Zapadnog Balkana ce imati mogucnost da studiraju na sledecim univerzitetima:

Erasmus University Medical Centar Rotterdam (Erasmus MC) (koordinator projekta) – Roterdam, Holandija
University of Torino – Torino, Italija
Universita Cattolica del Sacro Cuore – Rim i Kampobaso, Italija
UMIT – University for Health Sciences, Medical Informatics and Technology – Austrija
Ludwig – Maximilians – University Munich – Minhen, Nemacka

Na konkurs mogu da konkurisu svi studenti, postdiplomci i nastavno osoblje koji su drzavljani Republike Srbije (a da spadaju u jednu od tri ciljne grupe definisane od strane ERAWEB programa).

Vise informacija o ciljnim grupama, potrebnoj dokumentaciji, nacinu prijave i samom programu mozete pronaci na sajtu ERAWEB-a (www.erasmus-westernbalkans.eu) ili postaviti direktno pitanje na i-mejl adresu: eraweb@erasmusmc.nl