Home [konkursi] Seminari i konkurs Odgovorni mladi, održiva budućnost

Seminari i konkurs Odgovorni mladi, održiva budućnost

74
0

book0Projekat Odgovorni mladi, održiva budućnost je projekat pokrenut od strane organizacije AIESEC saciljem razvoja i obrazovanja, povećanja svesti i aktivizma članova đačkih, studentskih, humanitarnih, omladinskih i nevladinih organizacija u oblastima društvenog, ekonomskog i ekološkog aspekta održivog razvoja, i njihovog povezivanja sa vladinim i privrednim sektorom.
U okviru projekta organizovan je konkurs sa temama “Utičem na održivost životne sredine”, “Utičem na održivost društva” i “Utičem na održivost ekonomije”. Najbolji projekat dobija 1000 evra za realizaciju. Konkurs traje do 15. marta, a na konkursu mogu učestvovati svi mladi od 18 do 29 godina.
Za sve one koji žele da nauče kako da napišu dobar projekat, tokom februara i marta u Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, biće održane radionice koji će im dati smernice kako se piše projekat. Ovo je prilika za mlade da nauče sve o projektnom menadžmentu. Praktikanti iz inostranstva zajedno sa članovima AIESEC tima držaće različite vrste edukacija, namenjene sagledavanju šire slike problema lokalne zajednice koje smo svi mi deo i načinima rešavanja tih problema.
01. marta u šoping molu Delta City svi zainteresovani se mogu upoznati sa predstavnicima društveno odgovornih kompanija i saznati koje projekte ove kompanije sprovode ka održivosti.
Na ovaj način želimo da doprinesemo osposobljavanju mladih da kreativno i kritički misle, rešavaju probleme i međusobno sarađuju i stvaraju novu ekonomiju, stabilan društveni sistem i održivi razvoj.
Više informacija na sajtu http://odrzivimladi.org.rs
Kao i na našoj facebook strani http://www.facebook.com/odrzivimladi