Home [treninzi] ŠKOLA JAVNOG NASTUPA

ŠKOLA JAVNOG NASTUPA

40
0

book7UK Parobrod, Kancelarija za mlade Stari grad I udruženje „Nekifiniljudi – komunikacije“ organizuju„Školu javnog nastupa“, namenjenu polaznicima između 18 i 26 godina starosti. Škola će se odvijati kroz 4 časa nedeljno, u trajanju od mesec dana, od 1.marta do 1.aprila. Prijave na konkurs za izbor polaznika škole koja je besplatna, počinju 6. I traju do 15. februara, nakon čega će kandidati biti obavešteni o terminima u kojima će polagati  test opšte informisanosti koji je glavni uslov za prijem na obuku.

Sve informacije: info@ukparobrod.rs, 011 2639 639 kao I na sajtu ukparobrod.rs

Obuka koja mlade ljude očekuje u Parobrodu namenjena je upravo ljudima koji se blokiraju u svakodnevnoj komunikaciji, kojima je javni nastup u vidu govora pred velikim auditorijumom planina koju i ne sanjaju da će moći da osvoje. Kurs koji mlade sa ovakvim problemima čeka u Parobrodu ne vodi ih na vrh Mont Everesta, ali im daje jasna uputstva kako se to radi, prenoseći iskustva prekaljenih „planinara“ kroz medijske vode i poklanja im mapu mesta po kojima treba da pročačkaju tražeći recepte za razbijanje blokada koje ih muče. Ta mesta najčešće se nalaze u samim kandidatima i na kursu uče upravo da istražuju sami sebe i sve divne stvari koje se u njima kriju.

Kurs je sastavljen od mnoštva praktičnih vežbi odkojih se neke primenjuju I na Fakutetu dramskih umetnosti, na predavanjima iz glume a polaznicima ih donose profesori Fakulteta dramskih umetnosti. Polaznici jedni druge posmatraju u različitim situacijama I zatim analiziraju nastupe. Tražeći mane u izvedenom oni napreduju ka kvalitetnom javnom nastupu.Čarolija pozorišta veoma je primenjiva u praktičnom životu, a u kombinaciji sa vežbama pred kamerom i analizama dobrih i manje spretnih govornika, oni uče da prepoznaju šta je to što čini uspešan javni nastup.

Obukaje planirana kao serija predavanja koja će pre svega biti usmerena na prepoznavanje ključnih problema koje pojedincima u svom javnom nastupu. Trema, blokada, govor tela I njegova značenja, samo su neka od polja koja se obrađuju od strane naših predavača. Nakon što se upoznaju sa problemima, polaznici iznalaze, zajedno sa nama načine da ih rešavaju.

Na kraju obuke polaznici dobijaju sertifikate.