Home [akcija] ACTiviraj se i ponesi ga!

ACTiviraj se i ponesi ga!

62
0

student26Projekat ACT!iviraj se jedan je od humanih projekata AIESEC-a i koncentriše se na socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i osoba blaže ometenih u razvoju. Ove godine projekat se organizuje po četvrti put i trajaće u periodu od decembra 2011. do maja 2012. godine.

Članovi projekta ACT!iviraj se su pocetkom januara počeli sa organizacijom radionica zabavnog i edukativnog karaktera za decu iz domova “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović”, “Dragan Filipović Jusa” kao i za članove društva za  pomoć osobama ometenim u razvoju “Stari Grad”. Radionice se održavaju dva puta nedeljno i vodi ih petnaest volontera, koji na kreativan i zanimljiv način pokušavaju da podstaknu kod dece timski duh, a koje su za ovu svrhu obučili profesionalni defektolozi. Preko stotinu dece pohadja ove radionice koje im svaki put izmame osmeh na lice i ulepšaju im dan.

 

Kao sastavni deo projekta organizuju se i radionice za generacije četvrtog razreda u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Mihailo Petrović Alas” na temu tolerancije i različitosti sa ciljem da mlađa populacija nauči da se ova deca ne razlikuju od druge i time da se postigne bolja integracija ove dece u društva svojih vršnjaka.


AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

Više informacija o projektu možete naći na sajtu www.aiesec.org.rs/activiraj-se/ ili na http://www.facebook.com/AIESECserbia