Home [ knjige/tribine ] POZIV ZA UČEŠĆE NA DVODNEVNOJ BALKANSKOJ KONFERENCIJI „MLADI U RIZIKU“

POZIV ZA UČEŠĆE NA DVODNEVNOJ BALKANSKOJ KONFERENCIJI „MLADI U RIZIKU“

69
0

avion2Balkanska konferencija  „MLADI U RIZIKU“
sreda i četvrtak, 8. i 9. februara 2012. godine.
Projekat „Mladi u riziku“ TOC sprovodi kao lider sa partnerima iz regiona koji se bave brigom o mladima, pre svega mladima u riziku (Partnerstvo u zdravlju – BiH; CAZAS – MNE; Mladinski svet Slovenije – SLO).

apdejt: BALKANSKA KONFERENCIJA O MLADIMA U RIZIKU JE ODLOZENA DO DALJNJEG

Projekat finansira Evropska unija, a finansijski podržavaju i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Fond za otvoreno društvo.    Do sada su u sklopu projekta organizovana tri trening modula za jačanje kapaciteta radnih tela pri lokalnim samoupravama za rad sa mladima u riziku, kao i za prevenciju svih rizika. Na nacionalnoj konferenciji, održanoj 13. Decembra 2011. godine u Beogradu, predstavnici Radnih grupa su predstavili specifičnosti svojih lokalnih zajednica, rizike sa kojima se mladi suočavaju, mogućnosti za njihovo rešavanje i moguću primenu programa u drugim sredinama.

Nacionalna konferencija doprinela je predstavljanju postignutih rezultata na lokalnom i nacionalnom nivou i spajanju rezultata u jedan zajednički.   

Konferencija je namenjena predstavnicima organizacija civilnog društva i institucijama koje rade sa marginalizovanim i ranjivim grupama mladih iz svih krajeva Srbije,  koordinatorima Kancelarija za mlade, članovima Saveta za mlade i drugih radnih tela pri lokalnim samoupravama koja se bave mladima kao i svim zainteresovanim akterima koji se direktno ili indirektno bave tematikom mladih u riziku.

Prisustvovaće učesnici projekta i iz Crne gore i Bosne i Hercegovine, kako bi svi zajedno sumirali urađeno i doneli ideje i smernice za nastavak delovanja na ovom polju. 

Svi zainteresovani učesnici/e mogu se prijaviti putem e-maila na adresu ivan.andrejevic@toc.rs, najkasnije do petka 3. Februara 2012. godine do 17h.

Smeštaj je obezbeđen (hotel Palace), kao i refundacija putnih troškova.

U prijavi navedite motivaciju i važnost vašeg prisustvovanja, jer će se zbog ograničenog broja mesta vršiti selekcija učesnika.

Agendu i tehničke detalje dobićete naknadno. 

Za više informacija kontaktirati:  Ivan Andrejević    062 467 269