Home [akcija] Klub za mlade i stare

Klub za mlade i stare

58
0

mjuza35U selu Resnik kod Sokobanje otvoren je Klub za mlade i stare koji bi trebalo da okuplja i spoji dve različite generacije koje će ga koristiti. Klub je otvoren uz donatorsku podršku Državne lutrije Srbije, u okviru četvrtog konkursa „Dobrota“, i uz angažovanje mladih tog kraja.

– Tokom prethodnog perioda mladi volonteri Omladinske organizacije „Sokobanja 2“ uredili su prostorije Mesne zajednice Resnik, a korisnicima će na raspolaganju biti i računar, televizor, muzički stub i različite društvene igre. Oni će moći da se druže, razmene iskustva i poboljšaju kvalitet života. Takođe, u okviru kluba održavaće se psihosocijalne radionice kao i predavanja o najčešćim bolestima trećeg doba – navodi se u saopštenju Državne lutrije Srbije.

Omladinska organizacija „Sokobanja 2“ je kroz svoj projekat Klub za mlade i stare učestvovala na četvrtom konkursu Državne lutrije Srbije „Dobrota“, čiji je cilj ostvarenje međugeneracijske saradnje starih lica i omladine u lokalnim zajednicama u Srbiji. Na ovaj način je Sokobanja, inače poznato turističko mesto sa brojnim ugostiteljskim i banjskim objektima, dobila prostor za razvijanje edukativnih i kulturnih sadržaja, koji do sada nije imala.

Kako je najavljeno, u Klubu će se održavati i različite manifestacije, radionice i svečanosti koje će okupljati mlade i starije žitelje te seoske sredine. Svečanom otvaranju, organizovanom početkom ove sedmice, prisustvovali su predstavnici Mesne zajednice Resnik i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić.

Donirano devet miliona dinara

Do sada su u okviru „Dobrote“ uspešno sprovedena četiri konkursa, a različitim neprofitnim organizacijama širom Srbije donirano više od devet miliona dinara. Konkursi su usmereni na nerazvijene opštine u Srbiji i najugroženije grupe stanovništva.

Izvor: Danas