Home [ knjige/tribine ] Konferencija o omladinskoj politici „U korak sa zakonom”

Konferencija o omladinskoj politici „U korak sa zakonom”

33
0

djitra3Pozivamo Vas na petu konferenciju o omladinskoj politici, pod nazivom„U korak sa zakonom”, koju ove godine organizuje Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta. Konferencija će biti održana 14.decembra 2011.godine sa početkom u 10 časova, u Beogradu, Mihajla Pupina 2, u Palati  „Srbija“.

Međunarodna godina mladih u Srbiji obeležena je usvajanjem Zakona o mladima. Ovo je značajan korak dalje u stvaranju održivog institucionalnog okvira za sprovođenje omladinskih politika i obezbeđivanje uslova za kontinuiranu podršku mladima, kako je i predviđeno Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije. U ovoj godini osnovana je i Krovna organizacija mladih Srbije, najviše predstavničko telo mladih u Srbiji sa misijom da zastupa interese mladih razvijajući partnerski odnos sa državom, međusektorsku i međunarodnu saradnju, podstičući aktivno učešće mladih i organizacijski razvoj organizacija članica, kojih u ovom trenutku ima 53.

 

U svetlu novog Zakona o mladima želimo da okupimo predstavnike udruženja, koordinatore kancelarija za mlade, kao i goste iz međunarodnih omladinskih oragnizacija i vladinog sektora, kako bismo zajedno razmotrili buduće korake u oblasti omladinske politike i odredili prioritete za narednu godinu.

 

Učesnici konferencije imaće priliku da se informišu, razmene iskustva i diskutuju o aktuelnim temama u omladinskom sektoru, zakonodavnom okviru o mladima u Srbiji i predlozima za unapređenje delovanja u ovoj oblasti.

Biće nam zadovoljstvo da  na konferenciji „U korak sa zakonom“, zajedno sa Vama nastavimo da kreiramo buduće aktivnosti koje će doprineti boljem umrežavanju i aktivnijoj participaciji mladih unutar omladinskog sektora, kao i poboljšanju položaja mladih u Srbiji.

 

Prijave slati na: office@koms.rs do srede, 7.decembra 2011.

Napomena: Učesnici konferencije sami snose putne troškove.

Kontakt osoba za dodatne informacije:

Marija Bulat

Program menadžer

069/ 738 443

marija.bulat@koms.rs