Home [konkursi] Konkurs za studente – Beogradski medjunarodni model Ujedinjenih nacija ”BIMUN 2012”

Konkurs za studente – Beogradski medjunarodni model Ujedinjenih nacija ”BIMUN 2012”

49
0

mjuza33Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema devetu međunarodnu studentsku konferenciju „BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2012“, koja će se održati u Beogradu od 15. do 18. marta 2012. godine. Na skupu će učestvovati studenti društvenih nauka iz celog sveta.
BIMUN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa).

Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN.

„BIMUN 2012“ biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije, regiona i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

„Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2012“ obuhvatiće simulacije zasedanja sledećih organa UN na navedene teme:

• SAVET BEZBEDNOSTI UN: „Situacija u Libiji“

• SAVET BEZBEDNOSTI – Krizni komitet: „Situacija na Bliskom istoku: izraelsko-palestinski konflikt“

• GENERALNA SKUPŠTINA UN – II komitet: „Održivi razvoj – put ka zelenoj ekonomiji“

• SAVET ZA LJUDSKA PRAVA UN: „Ljudska prava i korupcija u jugoistočnoj Evropi“
• KOMITET ZA SVETSKU BAŠTINU UNESKA: „Svetska baština i identitet kultura“

• BIMUN Junior/ Prvi komitet Generalne skupštine: „Terorizam i međunarodna bezbednost – situacija u Avganistanu“.

Na Konkurs za „BIMUN 2012“ mogu se prijaviti studenti i postdiplomci fakulteta društvenih nauka (starosti do 29 godina), koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular i napišu motivaciono pismo (do 250 reči).

Prijavljivanje: do 25. januara 2012. godine.

Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme!

Najbolji učesnici će dobiti novčanu nagradu i učešće na projektu „BIMUN plus“.

Za dalje informacije o konferenciji BIMUN 2012 i proceduri prijave za određeni komitet, posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org .