Home [konkursi] Učesnici SEE Leadership Development Programme-a u objavljuju konkurs za najbolju kratku priču

Učesnici SEE Leadership Development Programme-a u objavljuju konkurs za najbolju kratku priču

56
0

book0O čemu pisati?
Želimo da nam pošaljete kratku priču inspirisanu Evropskom Unijom, njenom kulturom i vrednostima koje promoviše, kao i procesom integracije kroz koji vaša zemlja prolazi i vašim očekivanjima u vezi sa ovim procesom. Kroz vašu priču želimo da otkrijemo kako vi doživljavate Evropsku uniju i kako ona utiče na vaš život, na kulturu i vrednosti vaše zajednice. Pozivamo vas da podelite sa nama vašu viziju i svoj sud o ovom procesu slanjem kreativne i orginalne priče. Jednako su dobrodošli i euro – skeptici i euro – optimisti.

Ko može da konkuriše?

Učenici srednjih škola (starosti od 14 – 19 godina) iz Jugoistočne Evrope

Kako će autori najboljih priča biti nagrađeni?

Predviđene su novčane nagrade za autore tri najbolje priče: prvoplasirani će biti nagrađen iznosom od 200 eura u dinarskoj protivvrednosti, drugoplasirani sa 150 eura u dinarskoj protivvrednosti a trećeplasirani sa 100 eura u dinarskoj protivvrednosti. Najboljih petnaest radova biće, zajedno sa prevodom na engleski jezik, objavljeni u knjizi čije je izdavanje planirano za mart mesec, a priče će biti objavljene i na našem vebsajtu. Autor najbolje kratke priče biće pozvan da je predstavi na promociji knjige, koja je zakazana za 9. mart 2012. godine u Novom Sadu.

Koliko konkurs traje?

Konkurs je raspisan 25. oktobra i traje do 25. decembra 2011. godine. Rezultati konkursa biće objavljeni 1. februara 2012. godine.

Neka osnovna pravila:

  1. Priče koje šaljete moraju biti neobjavljene.

  2. Jedan autor može učestvovati na konkursu samo sa jednom kratkom pričom.

  3. Priče mogu biti na vašem maternjem ili na engleskom jeziku.

  4. Priče ne smeju imati više od 3000 niti smeju sadržati manje od 1000 reči.

  5. Organizatori konkursa zadržavaju pravo objavljivanja priča.

 

Dodatne informacije o ovom konkursu možete pronaći na vebsajtu thinkabouteu.blogspot.com. Ako imate pitanja u vezi sa konkursom, pošaljite nam e-mail na thinkabout@europe.com

 

Budite orginalni i kreativni!

Olovke i tastature u ruke!

Jedva čekamo da pročitamo vaše priče!

The Southeast Europe and the EU – Leadership Development Programme zajednički organizuju the European Fund for the Balkans, the College of Europe i the TRANSFUSE Association. Cilj ovog Programa je da prenese znanje o Evropskoj Uniji i njenom odnosu sa Jugoistočnom Evropom, kao i da podstiče razvijanje profesionalnih i liderskih osobina učesnika ovog program i razmenu mišljenja među mladim ljudima koji teže da aktivno učestvuju u kreiranju budućnosti svoje zemlje. Za ovaj projekat isključivu odgovornost snose članovi projektne grupe koji su ga organizovali..