Home [ knjige/tribine ] Poziv na prezentaciju rezultata istraživanja „Nasilno ponašanje prema i među decom...

Poziv na prezentaciju rezultata istraživanja „Nasilno ponašanje prema i među decom i mladima u sportu“

68
0

sample5Centar za prava deteta tokom 2011. godine realizuje projekat „Prevencija konflikata i nasilnog ponašanja prema i među decom i mladima u sportu kao delu lokalne zajednice” a u saradnji sa Nemačkom organizacijom za internacionalnu saradnju GIZ (GmbH) – projekat „Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji“ i Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Težište projekta je na sprovođenju istraživanja, čiji rezultati treba da budu osnova za planiranje i kreiranje programa prevencije konflikata i nasilnog ponašanja prema i među decom i mladima u sportu. Sport je izabran kao aktivnost koja ima veliki potencijal da doprinese formiranju karaktera i dobrih navika u ponašanju mladih pa smatramo da predstavlja dobru sredinu za sticanje veština nenasilnog rešavanja konfliktnih situacija i unapređenja komunikacije i tolerancije među decom i mladima.

Prezentacija rezultata istraživanja biće održana, u četvrtak, 24. novembra 2011. godine s početkom u 13.00 časova u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, Takovska 8, Beograd, Veliki hol.

Na skupu će govoriti, ispred Centra za prava deteta gospođa Marija Petrović, u ime Nemačke organizacije za internacionalnu saradnju GIZ (GmbH) – projekat „Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji“ gospođa Britta Lambertz, vođa projekta, ispred Ministarstva omladine i sporta gospođa Ana Kosovac, šef Odseka za pravne poslove, međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa sa pravom EU. Glavne rezultate istraživanja predstaviće prof. dr Dragan Popadić, dok će gospođa Ljubica Bačanac, sportska psihološkinja u Zavodu za sport i medicinu sporta govoriti o preporukama za prevenciju nasilnog ponašanja prema i među decom i mladima u sportu. Svoja razmišljanja i svoja iskustva u vezi sa temom izneće i gospodin Slobodan Soro, golman vaterpolo reprezentacije Srbije.