Home [treninzi] Kurs: Graphic Design Express

Kurs: Graphic Design Express

59
0

foto3Datum i vreme održavanja kursa: 29. i 30.11.2011. 10-17h
Mesto održavanja kursa: SAE Institut Beograd – Čika Ljubina 8, III sprat
Cilj kursa:

Polaznici ovog kursa imaju prilike da se upoznaju sa osnovama sveta grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija. Nakon završenog kursa polaznici kursa će poznavati osnovne opcije i alatke adobe-ovih softvera za dizajn Photoshop i Ilustrator. Do kraja kursa svako od polaznika bi trebalo da dizajnira svoj flajer ili poster.

Raspored:

Dan 1

  1. Upoznavanje rada na Mac računarima na kojima se vrši obuka
  2. Osnovne alatke u photoshop-u i ilustratoru (pen tool, rotate…)
  3. Jednostavne vežbe i tutorijali za uvežbavanje korišćenja osnovnih alata u navedenim programima

Dan 2

Polaznici će iskoristiti veštine koje su uvežbali prvog dana na praktičnim zadacima dizajnirajući sopstveni flajer ili plakat.

Biogrаfija predаvаčа

  • Srđan Marković – šef katedre za multimediju i web-dizajn SAE Institut

    Srđan je specijalista za multimediju sa dugim iskustvom u animaciji i digitalnoj umetnosti. Pre deset godina je počeo da se bavi multimedijom i od tada je kreirao veliki broj reklamnih prezentacija, video igrica, igrica za mobilne telefone, interaktivnih animacija i 3D projekata, VR, eksperimentalnih i web projekata za klijente u zemlji i inostranstvu.

    Dobitnik je mnogih nagrada uključujući dve zlatne medalje na Jugoslovenskom festivalu kratkog filma, zatim srebrne i zlatne Ermis nagrade (Grčka) za seriju on-line igrica, te nagrade Zlatno pero Beograda za VR projekat itd.

    Bio je sertifikovani instruktor za Softimage, a pre svog angažmana na SAE Institutu predavao je doktorske studije iz oblasti Multimedije pri Beogradskom Univerzitetu Umetnosti.