Home [stipendije] Puna stipendija za godinu dana studiranja u Americi pod pokroviteljstvom americke vlade

Puna stipendija za godinu dana studiranja u Americi pod pokroviteljstvom americke vlade

76
0

mjuza33World Learning projekat i ove godine nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade. Program će od ove akademske godine nositi novo ime: Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).      Cilj programa se ne menja;  i ove godine šaljemo grupu studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2012/2013).    

Global UGRAD program razmene pruža studentima osnovnih studija iz Crne Gore i Srbije punu stipendiju za jednu akademsku godinu studija u Sjedinjenim Državama. Stipendija pokriva školarinu, međunarodna/domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga. Studenti pohađaju kurseve u svojoj oblasti specijalizacije, kao i izborne predmete, žive u studentskim domovima i imaju priliku da učestvuju u organizacijama i aktivnostima univerzitetskog kompleksa. Od njih se zahteva da učestvuju u aktivnostima društveno korisnog rada da bi što bolje razumeli društvo i vrednosti Sjedinjenih Država. Tokom ove akademske godine biće podsticani da učestvuju i u stažiranju.

Global UGRAD otvoren je ka svim akademskim oblastima studiranja i ne diskriminiše učesnike na rasnoj osnovi, po boji kože, rodu, religiji, nacionalnosti i etničkoj pripadnosti, ili invaliditetu. Konkurs za učešće u ovom programu je zasnovan na uspehu na studijama. Finalisti će biti odabrani na osnovu akademskog uspeha, liderskih potencijala, znanja engleskog i spremnosti da studiraju u Sjedinjenim Državama.

Kako se prijaviti:

za studente iz Srbije:
Popunjene aplikacije se mogu predati licno ili putem pošte (preporučeno) u četiri primerka na adresu World Learning, Inc, Kralja Milana 4a, stan 27, Beograd. Krajnji rok za predaju je:  16. januar 2012. godine u 17h

Popunjene aplikacije i skenirani materijali se mogu poslati i elektronskim putem na adresu: applications@worldlearning.org.rs do naznačenog roka.

Za preuzimanje aplikacije kliknite ovde
Za preuzimanje uputstva za popunjavanje aplikacije kliknite ovde

 

Global UGRAD  World Learning,Inc. 
Kralja Milana 4a/27 
11000 Beograd 
+381 11 362 6092 
+381 69 362 6092