Home [treninzi] Beerklee Clinics, Beograd 2011

Beerklee Clinics, Beograd 2011

92
0

djitra2Berklee College of Music – vodeći svetski koledž za džez i savremenu muziku po drugi put šalje u Beograd tim predavača koji predvodi direktor internacionalnog programa koledža Džejson Kamelio (Jason Camelio). I ovog puta očekuju te predavanja, radionice, audicije i intervjui (A&I) u okviru svetske turneje za podelu stipendija najboljim muzičkim talentima planete (World Scholarship Tour).

Prijavi se, dođi i doživi jedinstven “Berklee” process predavanja, audicija i intervjua dizajniran tako da na najbolji način demonstrira muzički potencijal svakog kandidata i ujedno ga pripremi za dinamičan proces studiranja na “Berklee College of Music”. Svake godine “World Scholarship Tour” poseti više od 40 gradova širom SAD, Evrope, Azije i Južne Amerike u potrazi za najtalentovanijim muzičarima – instrumentalistima i vokalistima. U okviru ovog programa “Berklee College of Music” izdvaja $20,000,000.00 (dvadeset miliona dolara) za stipendiranje studenata.

Program Berklee klinike (radionice i predavanja) otvoren je za sve zainteresovane, ali je neophodno da se prijaviš se jer je broj mesta ograničen. Sve prijave koje stignu nakon popunjenih prvih 200 mesta biće stavljene na listu čekanja. Da bi učestvovali u radionicama i pratili predavanja dovoljno je da se prijavite ovde. Predavanja i radionice su na engleskom jeziku.

Za dodatne informacije u vezi sa klinikama (radionice i predavanja) kontaktiraj nas na: berklee@multikultivator.org.rs

Ukoliko želiš da se prijaviš na audiciju za dodelu stipendija i upis na koledž moraš aplicirati ovde prateći standardnu proceduru koledža. Učešćem na radionicama ne stičeš automatski pravo na izlazak na audiciju za Berklee college of Music.

Za dodatne informacije i asistenciju u procesu aplikacije za audicije kontaktiraj Berklee college of music na: gdamjanic@berklee.edu Gojko Damjanić, asistent direktora za prijem studenata odgovoriće na sva tvoja pitanja brzo i jasno na srpskom ili engleskom jeziku.

Gitara je moja najveća ljubav i u šali znam da kažem devojkama da mi je ona uvek na prvom mestu, a sve ostalo je manje važno. Odlazak na Berkli je bez sumnje nešto najbolje što jednom muzičaru može da se dogodi i nadam se da ću jednog dana imati priliku da prenesem novosadskim klincima ono što ovde naučim. – Tihomir Prokopić, 30.03.2011.

Prošle godine sam posjetila akademiju u Gracu, na poziv Stjepka Guta. Bila sam tamo sedam dana, upoznala mnoge profesore, i veoma mi se svidjela. To je isto džez akademija i svi ti ljudi imaju donekle iste interese kao ja. Ali, kada sam to uporedila sa onim danima koje sam provela sa profesorima sa Berklija, kada sam bila na audicijama u Beogradu i Rimu, jednostavno ne mogu da opišem kako sam se tada osjećala. Bili smo na pripremama za audicije po 5-6 sati dnevno, i samo sam njih slušala. Ništa drugo za mene nije postojalo! Toliko mi se svidio njihov način predavanja, da mislim da neću pogriješiti što se tiče odlaska u Ameriku. – Iva Kostić, april 2011.