Home [treninzi] VEŠTINE POTREBNE ZA USPEH U KARIJERI – OKRUGLI STO I RADIONICA 10.10.2011.

VEŠTINE POTREBNE ZA USPEH U KARIJERI – OKRUGLI STO I RADIONICA 10.10.2011.

61
0

book0U sklopu pratećeg programa drugog regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja 2011 u ponedeljak, 10.10.2011. u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 1) sa početkom u 12 časova u svečanoj sali na 2. spratu održaće se Okrugli sto na temu “Soft skills – veštine potrebne za uspeh u karijeri” i radionica: Simulacija intervjua za posao

u organizaciji “Infostud”-a i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Program:

12:00 -13:30 Okrugli sto: “Soft skills – veštine potrebne za uspeh u karijeri”

Na okruglom stolu će govoriti predstavnici Infostud-a, Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i gostujući poslodavci koji će govoriti o veštinama potrebnim za uspeh u karijeri. Biće predstavljeno istraživanje koje je sproveo Infostud sa podacima o raznim veštinama i osobinama koje su važne u poslovnom svetu, a koje se ne stiču tokom studija, a potom će se govoriti više o značenju termina „soft skills“, važnosti posedovanja i razvoja „soft skills“-a u poslu, donošenju odluka o pravcu u kom treba usmeravati svoj razvoj tj. koliko se dobro procenjujemo, važnosti razvoja celovitosti osobe i ličnog integriteta (rad na sebi), načinima na koje poslodavci pokrivaju pozicije za koje ne postoji obrazovanje u sklopu formalnog sistema obrazovanja, novim zanimanjima i za njih potrebnim znanjima i veštinama, veštinama iz grupacije „soft skills“ koje su najcenjenije kod poslodavaca i razlozima zašto je to tako.

13:45 – 14:15 Simulacija intervjua za posao

Tokom Simulacije intervjua za posao pozivamo studente da iskoriste priliku i poboljšaju svoj nastup u razgovoru sa posao vežbajući direktno sa poslodavcima. Kao i na svakom intervjuu za posao, kandidatima će biti postavljena pitanja iz njihove radne biografije (CV-ja), izazovima koji im se postavljaju na budućem poslu, kao i pitanja vezana za rešavanje konkretnih problema koji bi im se ukazali na datom radnom mestu.

Predstavnici kompanija Japan Tobacco International i Infostuda, sa višegodisnjim iskustvom u selekciji kandidata za posao, pokazaće kakve se osobine, znanja i veštine očekuju od kandidata koji traži posao, kroz direktan razgovor i postavljanje pitanja koja buduće kandidate očekuju prilikom traženja posla.

Pozivamo studente da ponesu svoj CV i iskoriste ovu jedinstvenu priliku!

Kako se može učestvovati?

1. Učestvujte u simulaciji kao kandidat za posao – ovim putem ćete direktno dobiti iskustvo prolaska kroz simulirani intervju (uz napomenu da konkurs za tu poziciju nije stvaran, reč je samo o simulaciji) i na kraju intervjua ćete dobiti komentare o tome šta je bilo dobro u Vašem nastupu na intervjuu, a koje aspekte nastupa i odgovore bi trebalo da poboljšate. Molimo zainteresovane da se prijave slanjem svog CV-a na adresu saradnja@razvojkarijere.bg.ac.rs sa naznakom – Prijava za simulaciju intervjua 10.10.2011.

2. Budite posmatrač tokom simuliranog intervjua za posao- Posmatrajte simulaciju u publici