Home [konkursi] Konkurs za Kamp Slobodna zona Junior

Konkurs za Kamp Slobodna zona Junior

42
0

film9Filmski festival Slobodna zona i produkcija Fade In iz Zagreba najavili su otvaranje konkursa za Regionalni kamp angažovanog dokumentarnog filma Slobodna zona Junior. Kamp, treći po redu, održaće se na Paliću u periodu od 9. do 23. januara 2012. godine i namenjen je učenicima i učenicama srednjih škola koji filmskim jezikom i estetikom žele da protumače aktuelne društvene i političke kontekste i istraže aspekte kreiranja društveno angažovanog filma.

Polaznici ce uz pomoć profesionalnih filmskih radnika iz Srbije i regiona imati priliku da se upoznaju sa različitim aspektima filmskog stvaralaštva: pisanjem scenarija, dramaturgijom, režijom, montažom, kamerom, novim medijima, snimanjem i dizajnom zvuka, sa posebnim osvrtom na istoriju i primere angažovanog dokumentarnog filma.

Ove godine konkurs za Kamp premijerno je otvoren i za učesnike iz čitavog regiona, odnosno zemalja bivše Jugoslavije.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurs u periodu od 1. oktobra do 15. novembra 2011. godine. Ideje za film i kontakt podaci mogu se poslati putem e-maila na adresu srednjeskole@freezonebelgrade.org, poštom na adresu Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, 11000 Beograd sa naznakom Za Slobodnu zonu ili faksom na 011 3284 534.

 

Projekat je realizovao Fond B92 uz podršku Evropske komisije, Delegacije Evropske komisije u Republici Srbiji i Ambasade Norveške.