Home [akcija] Protestovali studenti Fakulteta političkih nauka

Protestovali studenti Fakulteta političkih nauka

62
0

starStudenti Fakulteta političkih nauka protestovali su juče u holu fakulteta, zahtevajući održavanje vanrednog ispitnog roka. Marija Maksimović, student prodekan FPN-a kaže za Danas da je vanredni rok neophodan, jer je postojeći raspored ispita organizovan tako da je razmak između ispita mali.

– Prema Zakonu o visokom obrazovanju, tokom akademske godine ima šest ispitnih rokova i moraju se okončati do 10. oktobra. Iako se na Fakultetu političkih nauka ove odredbe poštuju, rokovi su organizovani tako da je razmak između njih samo nekoliko dana, pa se stiče utisak sa postoje samo tri ispitna roka. Tako je, recimo, razmak između januarskog i februarskog roka sedam dana, a studenti su o rasporedu ispita obavešteni samo nekoliko dana ranije. Slično je i sa junskim i julskim rokom, a jedno je veći razmak između avgustovskog i septembarskog ispitnog roka – navodi Maksimovićeva.

Ovakav ispitni raspored je, prema njenim rečima, izazvao niz praktičnih problema na fakultetu, zbog čega su studentske organizacije ranije tražile od uprave fakulteta dodatni rok, ali je taj zahtev odbijen. Maksimovićeva ističe da je dekan tokom jučerašnjeg protesta studenata zatražio da studentski parlament uputi zvaničan zahtev za organizovanje vanrednog ispitnog roka. Zbog toga će, kako dodaje, danas biti održana sednica studentskog parlamenta i već u toku dana upravi će biti prosleđen zahtev studenata.

Izvor: Danas