Home [akcija] NE dam ulice

NE dam ulice

47
0

foto5Pre nekoliko dana je pretučen jedan dečak, u centru grada, samo zato što je radio svoj posao. Igrom slučaja, to je ovaj put bio prodavac Licaulice. Sutra ćeš to biti ti, tvoj drugar, komšinica, prijateljica, kolega. A NASILJE NEMA OPRAVDANJE! Zato pokaži da misliš na druge. Pokaži da ti je stalo. Pokaži solidarnost. Pokaži svima lice TVOJE ulice.

Snimi svoju poruku podrške – NE dam ulice!, okači je na našu stranicu, podeli sa prijateljima i postani deo inicijative za sigurnije ulice – NAŠE ulice.

Kampanja NE dam ulice! se završava 11. septembra, simboličnim okupljanjem na mestu incidenta, odakle ćemo SVI zajedno, JAVNO osuditi nasilje na ulicama, pozvati sve sugrađane na solidarnost a nadležne institucije na odgovornost i zajedno sa našim prodavcima prošetati kroz centar grada.

Ulične novine izlaze jednom mesečno, a prodaju ih beskućnici, mladi ulice i najugroženiji pripadnici marginalizovanih grupa. Liceulice podržavaju Telekom Srbija, Fond za otvoreno društvo i SCP, a akcija za bezbednost na ulicama deo je kampanje „Građansko društvo protiv nasilja“ koju sprovodi Dokukino uz podršku USAID-a preko Instituta za održive zajednice.