Home [konkursi] KONKURS „DOBRODOŠLI U NEMAČKU“ OTVOREN DO 10. SEPTEMBRA

KONKURS „DOBRODOŠLI U NEMAČKU“ OTVOREN DO 10. SEPTEMBRA

81
0

star2Konkurs „Dobrodošli u Nemačku“, namenjen društveno aktivnim studentima osnovnih i master studija univerziteta u Srbiji, otvoren je do 10. septembra 2011. godine.

Cilj konkursa je da se omogući da 60 društveno aktivnih studenata, u dve grupe, u oktobru ili novembru, provedu dve nedelje u studijskoj poseti Nemačkoj i upoznaju državu osnivača Evropske unije, kao i njene političke, ekonomske i kulturne osobenosti.

Studenti kojima će putem javnog konkursa biti dodeljena stipendija za ovaj program, tokom jeseni 2011. godine imaće priliku da dve nedelje putuju u Nemačku i posete Berlin i Bavarsku, gde će za njih biti organizovan bogat političko-obrazovni program. Težište prve nedelje boravka u Berlinu biće na političkim temama kada će biti organizovana predavanja, radionice i posete institucijama poput Ministarstva ekonomije i razvoja, Ministarstva spoljnih poslova i dr. Tokom druge nedelje, studenti će boraviti u Bavarskoj i imaće priliku da posete univerzitete, upoznaju se sa univerzitetskim životom i nemačkim kolegama studentima.

Proces odabira kandidata i pripremu putovanja sprovodi Evropski pokret u Srbiji, dok program u Nemačkoj sprovodi Bavarski univerzitet za srednju, istočnu i južnu Evropu (BAYHOST).

Pored državljanstva, studiranja u Srbiji i društvenog aktivizma, studenti moraju biti na osnovnim ili master studija sa prosečnom ocenom 8 i više, do 25 godina starosti, a u obzir će biti uzeta i dužina studiranja. Znanje engleskog jezika je obavezno, dok će se znanje nemačkog uzimati kao prednost. Prioritet će imati kandidati koji nisu putovali u SR Nemačku, ali dosadašnja putovanja neće presudno uticati na izbor učesnika.

 

Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu mogu se preuzeti sa internet sajta projekta, a prijave se dostavljaju isključivo poštom na adresu Evropskog pokreta u Srbiji.

 

Projekat „Dobrodošli u Nemačku“ sprovodi Evropski pokret u Srbiji. Projekat se realizuje uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), Ministarstva inostranih poslova, državne kancelarije pokrajine Bavarske, Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i južnu Evropu (BAYHOST) i nemačkih političkih fondacija (Konrad Adenauer, Friedrich Ebert, Friedrich Naumann, Heinrch Boll i Hanns Seidel.

 

Više o projektu možete pogledati ovde.