Home [akcija] Kampanja DAN MLADIH 2011

Kampanja DAN MLADIH 2011

33
0

djitra05 – 06.avgust – Zaječar
U saradnji sa Centrom za kulturu Grada Zaječara, Timočkim Omladinskim Centrom, Omladinom JAZAS-a Zaječar i Odredom Izviđača “Đorđe Simeonović”, aktivnosti će biti realizovane u okviru 45. Gitarijade kada će mladi biti volonterski uključeni u rad i realizaciju programa koji su planirani u okviru Gitarijade. Na ovaj način oni će dati svoj doprinos najstarijem rok festivalu u Srbiji koji je ujedno i zaštitni znak Zaječara i mladih u Timočkoj Krajini. Aktivnosti koje će realizovati su: info pult u centru grada na kome će davati informacije vezane za Gitarijadu i Grad Zaječar, press centar 45. Gitarijade gde će davati informacije novinarima, izdavati akreditacije i biti domaćini demo bendova, učesnika Gitarijade. Planirano je da svaki demo bend ima svog volontera domaćina, koji će biti zadužen za slobodno vreme članova benda. U ovim aktivnostima učestvovaće oko 50 volontera iz Zaječara, Bora, Majdanpeka, Knjaževca i Požarevca.

09.avgust – Novi Pazar
U saradnji sa Kancelarijom za mlade Novi Pazar, realizovaćemo akciju “Ulica dobrih komšija” koja predviđa sređivanje i promociju ulice u kojoj se nalazi kancelarija, a obuhvatiće sređivanje fasade, uličnog zelenila, putokaza i brojeva na kućama. Ulica Šabana Koče je dužine oko 600m i ideja je da stanovnici ulice primete brigu i odgovornost mladih prema zajedničkoj svojini.

10.avgust – Bečej
Organizacija „Bečejsko udruženje mladih – BUM“ organizovaće na Trgu oslobođenja od 13 časova akciju „Da zaživi centar sivi“ u kojoj će napraviti vezu između privrede i lokalne samouprave i tzv. trećeg, odnosno nevladinog (neprofitnog) sektora kroz rešavanje velikog lokalnog problema. Ideja je da se u gradu postave klupe, za koje će sredstva biti donirana od strane privrednika, lokalne samouprave, Ministarstva omladine i sporta i Krovne organizacije mladih Srbije, a sklapanje i farbanje klupa će biti obavljeno na licu mesta. Osim toga, planirano je da na am Dan mladih budu organizovane Igre bez granica.

11.avgust – Niš
Na dan početka džez festivala Nišvil, Volonterski centar Niš uz podršku Grada Niša i gradske opštine Medijana, sportskih klubova i mladih lokalnih bendova, organizovaće akciju koncentrisanu u tri oblasti – umetnost (nastupi mladih niških bendova i Akademskog pozorišta, kao i plesnog kluba Swing), sport (uz podršku paraglajding kluba, ronilačkog i konjičkog kluba i džudista) i kreativnost mladih (interaktivne radionice o origamiju, izrada grafita i mini-sajam nevladinih organizacija).

11.avgust – Šabac
Aktivnosti u Šapcu će biti realizovane na Letnjikovcu za oko 1500 učesnika Smotre Izviđača Srbije. Od 20 časova i 30 minuta do 23 časa će biti otvoreno 15 punktova sa 30 volontera i realizovane kreativne radionice. U 21 čas počinje nastup lokalne rok grupe „ČBS“ a u 22 časa nastup lokalne pop-rok grupe „Siempre Peligroso“.

12.avgust – Beograd
Predviđeno je da 50 volontera iz cele Srbije (po nekoliko predstavnika iz svakog grada) da svoj doprinos u vidu društveno-korisnog rada, kako bi podstakli i promovisali aktivizam mladih. Osim toga, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Palilula, proslava Dana mladih biće organizovana na Adi Huji, gde će pored različitih sportskih aktivnosti, promovisanja zdravog života, podizanja ekološke svesti mladih, centralni događaj biti svečano otvaranje prvog eko-ateljea napravljenog od ekoloških materijala (drveta, slame i trave) koji će, pored što će se baviti “risajkl-artom”(recycle art), biti mesto održavanja edukativnih radionica, tribina, kampova i seminara.

12.avgust – Šabac
U večernjim satima je planirano zvanično otvaranje Smotre Izviđača Srbije, kojoj će prisustvovati 1500 mladih, predstavnici gradskih vlasti i državni funkcioneri, a u okviru programa predviđen je i koncert.