Home [akcija] Avgust Jednog Diverzanta

Avgust Jednog Diverzanta

33
0

mjuza34AJDE fest
Dvorište Kulturno prosvetne zajednice
Đački klub u Gimnaziji
11 – 13.avgust 2011.godine

 

Akronim AJDE (Avgust Jednog Diverzanta) predstavlja naziv festivala koji će se u organizaciji Asocijacije mladih i Kulturno prosvetne zajednice, održati od 11. do 13.avgusta u Kruševcu. Ovaj festival predstavljaće jedinstveno iskustvo za Kruševljane jer čini splet najrazličitijih pravaca iz oblasti kulture i umetnosti, od stripa, preko alternativnih muzičkih pravaca do filma.

Reč diverzija čini srž ovog festivala jer ujedno znači preokret, rušenje postojećeg i stvaranje novog sistema vrednosti, kao i razonodu i opuštanje. Sam akronim AJDE poziva na akciju i uključivanje i donosi talas novih kulturnih sadržaja u Kruševac.

Kruševljani će za ova tri avgustovska dana imati prilliku da prisustvuju radionicama, predavanjima, eksperimentalnim performansima, koncertima i izložbama.

U okviru edukativnog programa festivala u agendi AJDE festa našle su se radionice oslikavanja javnih površina u organizaciji udruženja „Kreativno usmereno rešavanje situacije“, radionica Djinga koju će voditi DJ Raid, radionica origamija, kao i radionica posvećena stripu koji će držato čuveni strip autor Aleksandar Zograf. Najavljeno su i predavanja „Glič kao sredstvo hipermedijacije“ i „Život u stripu“.

Na edukativni program festivala nadovezuje se filmski program koji čine projekcije filmova Slobodne zone i DORF festivala (dokumentarni rok filmovi).

U večernjim časovima muzički program upotpuniće Jam session kruševačkih muzičara, veče slem poezije Tabletarijum u izvođenju Bokerinija, kao i koncert benda Collision.

Raznolikost i promena je ono što će odlikovati ovaj festival i u narednim godinama, a organizatori obećavaju da će ova manifestacija iz godine u godinu donositi u Kruševac nove zanimljive sadržaje.

Održavanju ovog festivala u velikoj meri su doprineli Fond za otvoreno društvo i Asocijacija nezavisne kulturne scene.

Kompletan program festivala može se pogledati na:

http://www.asocijacijamladih.org/files/Ajdefest/Avgust-jednog-diverzanta-final.pdf

Više informacija o samom festivalu i organizatorima možete naći na www.ajdefest.com

Ili na Facebook strani: http://www.facebook.com/pages/AJDE-FEST/191464110913363