Home [konkursi] konkurs programa „Dobrota” Državne lutrije Srbije

konkurs programa „Dobrota” Državne lutrije Srbije

73
0

rapDržavna lutrija Srbije u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, objavljuje četvrti konkurs „Dobrota“, kojim želi da podstakne udruženja građana u Srbiji da prijave svoje projekte koji će biti usmereni na unapređenje međugeneracijske saradnje, druženje i međusobnu podršku starih i mladih u lokalnim zajednicama širom Srbije.

Kroz podršku projektima udruženja građana usmerenim na kulturno i društveno oživljavanje lokalnih zajednica putem razmene iskustava, veština i zanata, DLS želi da podstakne međugeneracijsku saradnju, solidarnosti i volonterski duh, koji su deo kulture i tradicije u Srbiji.

Formulare za prijavu projekata možete naći na veb sajtu Državne lutrije Srbije ili preuzeti ovde:

> Poziv za projekte.pdf

> Prijavni formular.doc

Promocija konkursa za udruženja građana iz Niša i okolnih mesta održaće se u utorak, 28. juna 2011. godine u 15.30, u Medija centru Niš, Obrenovićeva 38. Možete prijaviti jednog predstavnika Vašeg udruženja građana i potvrditi učešće na i-mejl adresu: office@bcif.org, najkasnije do ponedeljka, 27. juna 2011. godine.

Konkurs administrira Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), koji od 1999. godine sprovodi različite programe donacija. Do danas je BCIF podržao preko 700 projekata u iznosu od preko 3 miliona evra.

Sledeći svoje strateško opredeljenje i posvećenost razvoju društva, te posebno pomoć ranjivim grupama, Državna lutrija Srbije sprovodi program donacija „Dobrota“. U okviru ovog programa, putem različitih konkursa, finansiraju se raznovrsni projekti koji su u skladu sa strateškim ciljevima DLS-a. U okviru  programa „Dobrota“ do sada je dodeljeno 13 donacija u 12 lokalnih zajednica sa sredstvima od 6.314.306 dinara putem 3 javna konkursa.