Home [konkursi] Konkurs za STEM

Konkurs za STEM

46
0

mladi10Projekat STEM – nova mreza za razmene unutar programa Erasmus Mundus, raspisao je drugi poziv/ konkurs za stipendiranje koji ce biti otvoren do 13. jula 2011. godine –  12:00 GMT.
U ovom pozivu moguce je konkurisati samo za razmenu (exchange mobility) na osnovnim, doktorskim i post-doktorskim studijama. Nazalost, ne postoji mogucnost da na razmenu idu studenti master studija (kvote za master studente su vec popunjenje u prvom konkursu)

Studenti sa Univerziteta u Nisu i Novom Sadu, koji se smatraju prvom ciljnom grupom, jer njihov univerziteti ucestvuje u projektu, mogu otici na razmenu u jednoj od gore pomenutih mogucih kategorija.

Studente koji studiraju na univerzitetima koji nisu deo mreze STEM ali jesu iz Srbije – za nasu zemlju to su svi univerziteti osim Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Nisu –  mogu konkurisati za razmenu na osnovnim i doktorskim studijama ali samo ukoliko pripadaju trecoj ciljnoj grupi  (odnosno ukoliko imaju status izbeglice, azilanta, interno raseljenje osobe, tj.  ako se dokaže da su oni predmet neopravdanog udaljavanja sa univerziteta na rasnoj, etickoj, verskoj, politickoj, polnoj ili seksualnoj osnovi)

Vise informacija o samom konkursu kao i o uslovima prijavljivanja mozete naci na veb sajtu programa STEM – http://www.em2stem.eu/index.asp

Podsecamo da studenti Univerziteta u Nisu i Novom Sadu, koji zele da konkurisu, informacije mogu dobiti i u Kancelariji za medjunarodnu saradnju na svojim univerzitetima.