Home [ savetovalište za mlade ] zaljubljena sam u svog trenera koji je deset godina stariji od mene

zaljubljena sam u svog trenera koji je deset godina stariji od mene

625
0

pitanje:

Postovani Jovane, Mnogo patim i ne znam kako da si pomognem. Naime, zaljubljena sam u svog trenera koji je deset godina stariji od mene. Doduse ja nisam klinka, imam 26 godina tako da ne postoje neke zakonske zajebancije, odrasli smo ljudi oboje.

Problem je u tome sto sam se ja stvarno intenzivno zaljubila u njega i sve to potiskivala dok sam mogla jer je pravilo neke probleme u nasem odnosu da bih na kraju popustila i otvorila mu dusu. E sad, ja znam da je to sve nema perspektive, mada nisam bas toliko ubedjena jer smatram da mu je stalo do mene iako nije spreman da prizna ni sebi a kamoli meni. On ima devojku vise godina ali ne deluje mi kao da je mnogo sretan u toj vezi i uopste. Sad, ja se uopste ne zanosim nekim romanticnim idejama medjutim smatram da bismo bili dobri jedno drugom i da bi svako mogao da izadje na kraju dana kao sretnija i kompletnija osoba. Doduse izgleda da sam ja jedina koja tako misli. Rekao mi je da je on moj trener i da mu je zao ako to nije dovoljno. Moje pitanje je da li bi ja trebalo da zaboravim na njega i kako bih to uopste mogla da postignem jer ne zelim da prekinem da treniram (iako u perspektivi planiram da promenim klub trenutno mi to nije izbor) jer je dobar trener. Sve ovo mi je strasno poremetilo zivot, potpuno me izbacilo iz koloseka sto bi se reklo i toliko me je sve namucilo da jednostavno zelim efikasno razresenje problema, sto pre. I da, imam jos jedno pitanje, kako moze da bude tako ravnodusan na sve sto sam mu rekla uprkos tome sto je svestan da patim? Smatram da treba da znate jos nekoliko informacija da biste imali pravu sliku o njemu, osim sto je trener, on nema nista drugo, fakultet koji je upisao nije zavrsio tako da smatram da ga to sve cini jako nesigurnin u njegovim godinama i iskompleksiranim. Zbog toga mnogi mogu da manipulisu sa njim. Mislim da je ta njegova devojka jos samo jedan od manipulatora. Nekako smatram da niti jedna ozbiljna zrela zena ne bi mogla da ga prihvati i bude sa njim i da je to jos jedna stvar koja ga frustrira. Ali ja nisam u tim godinama a on je neko otelotvorenje nekih mojih fantazija. Srdacan pozdrav!

odgovor:

Poštovana Vanja, koliko sam razumeo ti si zaljubljena u svog trenera, kako kažeš – otvorila si mu dušu tako da sada i on to zna, i pri tome on ne želi da sa tobom uđe u emotivnu vezu i to ti je stavio do znanja. Sa stanovišta jednog psihološkog savetnika, tu se ne može ništa. Ne znam šta drugo? Ostaje da se pomiriš sa tom činjenicom, i da nastaviš dalje. Srdačni pozdrav, Jovan Ratković.