Home [konkursi] „GREEN SCREEN FEST“ OTVORIO KONKURSE ZA PRIJAVLJIVANJE FILMOVA

„GREEN SCREEN FEST“ OTVORIO KONKURSE ZA PRIJAVLJIVANJE FILMOVA

56
0

film9Šuma i šumski ekosistemi“ predstavljaju glavnu temu raspisanih konkursa za prijavljivanje amaterskih i kratkih filmova, TV emisija i reportaža za Drugi međunarodni festival ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji će se održati u beogradskom „Sava Centru“, od 14.do 16.11. tekuće godine.

Autori svoje radove mogu predložiti za prikazivanje na Festivalu od 1. juna do 10. oktobra 2011. godine, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 5. novembra 2011. godine na zvaničnoj stranici „Green Screen Fest“-a (www.greenscreenfest.org ), gde se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurse.

Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, ove godine objavljuje konkurse za ostvarenja iz tri kategorije: amaterski film, kratki film i televizijski format (TV emisije i reportaže).

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac može da konkuriše za učešće samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska, i mogu se prijaviti: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije, na Festivalu će ostvarenja biti nagrađivana u tri starosne kategorije: za učesnike do 18 godina, za učesnike od 18 – 27 godina, za učesnike preko 27 godina. Jedan autor može da prijavi najviše pet filmova, dok je maksimalno trajanje pojedinačnog ostvarenja 15 minuta.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, na „Green Screen Fest“-u će se dodeliti: I nagrada za najbolji kratki film i II nagrada za najbolji kratki film. Pojedinac može da prijavi najviše 3 predloga za prikazivanje na Festivalu, dok pojedinačno trajanje filmova ne može biti duže od 30 minuta.

Od ove godine, „Green Screen Fest“ je bogatiji za kategoriju „TV format“, gde se mogu prijaviti emisije i reportaže emitovane na televizijama od 1.1.2008. Konkurs je otvoren za sve televizije i video produkcije. Najbolji radovi, prema oceni žirija Festivala, će biti nagrađeni sa: Nagradom za najbolju TV emisiju i Nagradom za najbolju TV reportažu. Podnosilac predloga može da prijavi predloge za najviše 3 emisije ili reportaže. Pojedinačno trajanje emisija ne može biti duže od 45 minuta, dok je trajanje predviđeno za reportaže do 15 minuta.

Svako ko želi da predloži svoj rad za prikazivanje na „Green Screen Fest“-u, dužan je da dostavi popunjen prijavni formular za učešće na konkursu (dostupno na www.greenscreenfest.org), kao i CD ili DVD (2 kopije) sa video materijalom u formatima: AVI, MOV, DVD, DIVX;

Međunarodni festival ekološkog filma „Green Screen Fest“, dobitnik priznanja za najbolju ekološki projekat koji je podržan od strane Grada Beograda za prošlu godinu će i ove godine pripremiti, uz revijalne dokumentarne filmove najkvalitetnije produkcije i različite kreativne sadržaje za brojne posetioce, u skladu sa misijom podsticanja građanskog aktivizma i odgovornosti na polju zaštite životne sredine.