Home [akcija] Gold Along the Banks – nezavisni dokumentarac u režiji Nikole Zečevića

Gold Along the Banks – nezavisni dokumentarac u režiji Nikole Zečevića

66
0

film6709. juna u Domu Omladine Beograda biće prikazan nezavisni dokumentarac “Gold Along the Banks” u režiji Nikole Zečevića. U pitanju je film o beogradskoj kreativnoj sceni.

U filmu se pojavljuju predstavnici mlađe generacije kreativaca sa beogradskog asfalta, od grafičkih dizajnera i grafiti umetnika, preko tatoo artista i fotografa. Dobra fotografija na filmu, zanimljiva zapažanja aktera, neki poznati ljudi u nekoj novoj ulozi, teme kojima se bave, sve su to segmenti koji će biti otkriveni do kraja uskoro, na projekciji filma koju u Domu omladine organizuje UK Parobrod.

O filmu

“Gold Along the Banks” je nezavisni dokumentarac o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda. Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.

2009. godine, autor filma, Nikola Zečević, došao je u Beograd da uči srpski, a ostao oduševljen originalnim i kreativnim inicijativama koje su pokrenuli mladi ljudi. Po povratku u Holandiju, odlučio je da snimi ovaj film, da bi beogradsku kreativnu scenu prikazao ostatku sveta. “Hteo sam da ovekovečim taj momenat, puls današnjeg Beograda. Puno je sjajnih stvari u gradu, treba samo da ih potražite, baš kao zlato”, rekao je reditelj, objašnjavajući naslov filma – “Zlato na obalama”.

Pogledajte zvanični trailer filma i pridružite nam se 09. juna u 21h u Domu Omladine na prikazivanju! Pogledajte film koji prikazuje nenašminkanu i sirovu sliku Beograda, film koji će vam prikazati grad kakvim ga do sad niko nije prikazao.

Trailer – vimeo.com – Ako vas to nije zaintrigiralo, prva tri minuta filma pogledajte na facebook stranici “Gold Along the Banks”

O autoru filma

Nikola Zečević je rođen 1986. godine u Voorburgu, otac mu je Srbin a majka Holanđanka. Odrastao je u Hagu i još kao mali se interesovao za muziku i filmove. Sa 16 godina, na poklon je dobio svoju prvu kameru. Od tada, sam je učio da snima i pravi filmove. Ove godine mu je to pošlo za rukom i snimio je svoj prvi nezavisni dugometražni dokumentarni film.

Nikola je 2009. godine napustio studije dizajna, da bi se bavio onim što zaista želi, filmom i fotografijom. Trenutno radi honorarno kao analogni fotograf i autor dokumentarnih filmova. Nikola brzo jede, sporo čita i loše svira gitaru.

Ukoliko vas je priča zainteresovala, svakako nam se pridružite na projekciji filma, 09. juna u Domu Omladine u 21h. Posle projekcije, održaće se afterparty na splavu 20/44 gde ćete moći da upoznate autora i učesnike!

Partneri: UK Parobrod i Dom Omladine Beograda.