Home [treninzi] Poziv na trening “Non-violence communication and conflict resolution- piece of cake”

Poziv na trening “Non-violence communication and conflict resolution- piece of cake”

59
0

vesti2Grupa “Hajde da…” uz podršku Evopske Komisije i Programa Mladi u akciji, organizuje trening pod nazivom “Non-violence communication and conflict resolution- piece of cake”.

Ciljevi treninga su  :

  • Ovaj  trening će olakšati proces neformalnog obrazovanja, proces koji daje jasniju sliku i razumevanje u pogledu sukoba. Kroz odraz doživljenih sukoba na ličnom i grupnom nivou, učesnici će naučiti da razumeju i analiziraju konflikte
  • Praktikovaće se razne (komunikativne) metode i pristupi nenasilnog rešavanja konflikata, kao što su – aktivno slušanje, parafraziranje, povratne informacije, asertivnost, empatija. Koristićemo neke tehnike poput simulacije i foruma. Predstavićemo trodelni model komunikacionih veština i povećati razumevanje i korišćenje svakog elementa.
  • Učesnici će imati priliku da razmene svoja iskustva u radu sa mladima kako bi uvideli da svojim iskustvom (učenjem kroz rad, samo odražavanjem) pomažu trening na temu transformacije konflikta.

Projekat uključuje učesnike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Irske i Italije.

Zainteresovani učesnici treba da popune formular (doc, 140 KB) do 30. maja, 2011. i pošalju ga na marijana@hajdeda.org.rs

Broj učesnika je ograničen. Izabrani učesnici biće obavešteni 03.06.2011.

 

ghd
eac
youth