Home [treninzi] Omladinska razmena u Francuskoj

Omladinska razmena u Francuskoj

54
0

book2Volonterski centar Vojvodine, Interkulturelles Netzwerk, Berlin (Nemačka) i Gwenilli, Quimper (Francuska) vas pozivaju da se prijavite na omladinsku razmenu u Plouneour-Menez u Francuskoj, koji se održava od 18. do 28. jula 2011.

Pripremite šatore i dobro raspoloženje jer vas ovog leta u srcu francuske regije Bretanje očekuje zajedničko druženje i rad na očuvanju i uređenju prirodnih vrednosti oko opatije Du Relec stare skoro 10 vekova. O ovom prirodnom dobru se staraju baštovani i naš zadatak će biti da im pomognemo u tome – kroz čišćenje rečice od grmlja, postavljanje mostića, pravljenje kućica za ptice/insekte, diskusije o zaštiti životne sredine u našim zemljama. Smeštaj je predviđen u šatorima, uz obezbeđene odvojene tuševe za muške i ženske učesnike. Imaćemo priliku i da oprobamo svoje kulinarske sposobnosti. Svaka zemlja dobija jedno veče za pripremu nacionalnih jela. Druženje posle posla će biti organizovano u prostorijama lokalne gimnazije.

Tokom razmene učesnici će imati priliku da upoznaju svoje vršnjake iz Nemačke i Francuske, da diskutuju, razmenjuju iskustva i druže se kroz različite aktivnosti – nacionalne večeri, radionice, izlete, odlazak na plažu. Jezik razmene će biti srpski, francuski, nemački, a koristiće se i engleski i svi ostali vidovi komunikacije.

U razmeni učestvuju mladi uzrasta od 18-22 godine iz Srbije, Francuske i Nemačke. Svaku zemlju predstavlja grupa od 8 učesnika i jedan lider razmene. Putni troškovi učesnika će biti refundirani od strane organizatora u maksimalnom iznosu od 322 evra. Učesnici iz Srbije plaćaju godišnju članarinu VCV-u, ukoliko budu odabrani, u iznosu od 3500 dinara.

Popunjen prijavni formular treba poslati na e-mail jankovitsch@gmail.com najkasnije do 23. maja! Formular možete skinuti ovde.